Αρχική InfoBaby Τοκετός Δείτε τι λέει η επιστήμη για τις γυναίκες που γεννούν μετά τα 33

Δείτε τι λέει η επιστήμη για τις γυναίκες που γεννούν μετά τα 33

To τελευταίο διάστημα, με αφορμή αρκετά επικριτικά σχόλια σε ρεπόρτερ του BBC που ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει παιδιά, αρκετές γυναίκες άνω των 30 δέχονται πυρά για το γεγονός ότι καθυστερούν να κάνουν παιδιά. Εάν είστε μία από αυτές τις γυναίκες, πείτε σε όσους ασκούν κριτική να σταματήσουν.

Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά την ηλικία των 33 ετών, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα, σε σχέση με εκείνες που έκαναν παιδί πριν την ηλικία των 30 ετών.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού "Εμμηνόπαυση" τον Απρίλιο του 2014. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η αναβολή της εγκυμοσύνης θα προσθέσει χρόνια στη ζωή σας. «Αν καθυστερείτε να αποκτήσετε παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχετε μακροζωία", αναφέρει η Paola Sebastiani, Καθηγήτρια Βιοστατικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στο OZY. Μια γυναίκα με φυσική ικανότητα να κάνει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία δείχνει ότι το σώμα της, συμπεριλαμβανομένου του αναπαραγωγικού συστήματος, γερνάει με αργό ρυθμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.