Αρχική InfoTeens Sports Δείτε το βίντεο της ελεύθερης πτώσης του Μπαουμγκάρτνερ

Δείτε το βίντεο της ελεύθερης πτώσης του Μπαουμγκάρτνερ

Baumgartner2Πριν μερικούς μήνες, ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ έκανε το ακατόρθωτο καθώς πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση-ρεκόρ, από ύψος 40.000 μέτρων - στις παρυφές του διαστήματος - ξεπερνώντας για λίγο και την ταχύτητα του ήχου και κατέγραψε τα πάντα με μια κάμερα που είχε στο κράνος του.  Τον εν λόγω βίντεο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και πραγματικά είναι καθηλωτικό!

Περίπου 25 δευτερόλεπτα μετά το άλμα στο κενό, ο Μπαουμγκάρτνερ άρχισε να περιδινίζεται επικίνδυνα και να χάνει τον έλεγχο. Η εικόνα της καμπύλης Γης που στριφογυρίζει μπροστά στα μάτια του αλλά και οι ενδείξεις με τους παλμούς της καρδιάς που απεικονίζονται στην κάμερα, αποτυπώνει ανάγλυφα τις δραματικές στιγμές που έζησε ο τολμηρός άλτης. Το βίντεο συνοδεύεται από ενδείξεις υψομέτρου, ταχύτητας, βαρυτικής δύναμης και κάποιων βιομετρικών στοιχείων. Ο αυστριακός έπεσε προς τη Γη με ταχύτητα που ξεπέρασε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα εκείνη του ήχου και έφθασε τα 1.357 χλμ/ώρα!
felix

«Είναι σαν να αιωρείσαι στο διάστημα και μετά επιταχύνεις πολύ γρήγορα, αλλά δε νιώθεις τον αέρα, επειδή η ατμοσφαιρική πυκνότητα είναι πολύ μικρή. Για σχεδόν 35 δευτερόλεπτα δεν ένιωθα τον αέρα γύρω μου, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε αέρας. Αισθανόμουν αβοήθητος, πράγμα πολύ ενοχλητικό για έναν επαγγελματία των ελεύθερων πτώσεων. Και μετά, όταν επιτέλους μπαίνεις σε πυκνότερη ατμόσφαιρα, πρέπει να διατηρείσαι απόλυτα συμμετρικός, αλλιώς αρχίζεις να στριφογυρίζεις, όπως έπαθα εγώ», είπε αμέσως μετά την πτώση ο Φέλιξ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.