Αρχική Γωνιά του μαθητή Δείτε τον ευφάνταστο τρόπο που διάλεξε μια μαμά για να διδάξει Χημεία στα παιδιά της!

Δείτε τον ευφάνταστο τρόπο που διάλεξε μια μαμά για να διδάξει Χημεία στα παιδιά της!

Κι εκεί που νομίζαμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλους τους τρόπους για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας με το διάβασμα, η ιδέα της μαμάς Karyn Tripp ήρθε να μας εντυπωσιάσει και να μας υπενθυμίσει ότι η φαντασία δεν έχει όρια! Η ευρηματική μητέρα ανακάλυψε μια λαμπρή μέθοδο για να διδάξει Χημεία στα παιδιά της: Μετέτρεψε τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων στο επιτραπέζιο Ναυμαχία!

"Μελετώντας Χημεία με τα παιδιά μου, προσπαθούσαμε να σκεφτούμε ένα διασκεδαστικό τρόπο για να απομνημονεύσουν τα χημικά στοιχεία. Η ιδέα προέκυψε επειδή παίζουμε συχνά αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι στο σπίτι μας", αναφέρει η μητέρα που διδάσκει μόνη τα τέσσερα παιδιά της στο σπίτι τα τελευταία επτά χρόνια. Η μετατροπή ενός παιχνιδιού που έχει σκοπό να βυθίζεις πολεμικά πλοία σε μέσο διδασκαλίας είχε τελικά μεγάλη επιτυχία, καθώς ο μεγαλύτερος γιος της 11 ετών έχει αγαπήσει πραγματικά το μάθημα της Χημείας!

IF

Αφού εκτύπωσε τέσσερα αντίτυπα του περιοδικού πίνακα, άρχισε να σημειώνει τις γραμμές με αλφαβητική σειρά από την αριστερή γωνία και κάθετα προς τα κάτω. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, κάθε παίκτης ανοίγει τον αυτοσχέδιο φάκελο και τον τοποθετεί πλάτη με πλάτη, όπως ακριβώς στη φωτογραφία παραπάνω. Τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να σημειώσουν πού θέλουν να τοποθετήσουν τα πλοία τους κυκλώνοντας σειρές 2, 3, 4 και 5 στοιχείων στο κάτω μέρος του πίνακα. Ξεκινούν να παίζουν δηλώνοντας τις συντεταγμένες τους. Αν χάσουν, βάζουν ένα Χ στο σημείο που επέλεξαν στον πάνω πίνακα. Αν βυθίσουν ένα πλοίο του αντιπάλου κυκλώνουν το αντίστοιχο σημείο.

5697f5a12a00002d00030833


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.