Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Δεκαήμερο φεστιβάλ Hobbythess (4 - 13/4)

Δεκαήμερο φεστιβάλ Hobbythess (4 - 13/4)

HOBBYTHESSΈνα δεκαήμερο φεστιβάλ για χόμπι, το Hobbythess, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και η Ελληνική Ομοσπονδία Stratego, από τις 4 ως τις 13 Απριλίου 2014, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ.

Το φεστιβάλ θα λειτουργήσει ως μία πλατφόρμα επικοινωνίας για όσους ήδη ασχολούνται με κάποιο χόμπι, αλλά ως τώρα δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επαφή με "ομοϊδεάτες" αλλά και ως ένα "θεματικό πάρκο" για χόμπι, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί, απλά με το κόστος ενός εισιτηρίου, να ενημερωθεί και -το κυριότερο- να συμμετέχει σε μία πληθώρα εργαστηρίων ή/και δράσεων που θα αφορούν την κάθε θεματική ενότητα.
Το φεστιβάλ θα λειτουργήσει σε πέντε μεγάλες κατηγορίες:

1) Νόηση & στρατηγική: Με επίκεντρο το Stratego, το οποίο είναι ενταγμένο στην Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης, θα παρουσιαστεί πληθώρα σχετικών ενασχολήσεων, όπως παιχνίδια στρατηγικής, ρόλων, με κάρτες, αναπαράστασης (re-enactment) κ.ά. Άλλωστε, τον Αύγουστο του 2014, η Ελληνική Ομοσπονδία Stratego θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego στη Θεσσαλονίκη http://www.strategohellas.gr . Το φεστιβάλ θα είναι ορόσημο στην προετοιμασία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και σε αυτό θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες.

2) Επιστήμη & τεχνολογία: Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της ελληνικής εταιρίας που έχει στην αποκλειστική διάθεσή της τις μοναδικές βιόσφαιρες, κλειστά οικοσυστήματα βασισμένα στην τεχνολογία της NASA http://www.globushellas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=64. Πρόκειται για εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ευρέως στο μάθημα της βιολογίας. Παράλληλα, σχεδιάζεται η λειτουργία ενός "διαδραστικού μουσείου υπολογιστών, οι επισκέπτες του οποίου θα μπορέσουν να ενημερωθούν για εφαρμογές σε υπολογιστές από τη δεκαετία του '90, του '80 ακόμη και του '70.

3) Φυσικά προϊόντα, μαγειρική & κήπος: Στο φεστιβάλ θα λειτουργήσουν εργαστήρια παρασκευής φυσικών προϊόντων, κηπουρικής κ.ά. Τα τελευταία χρόνια ο καταναλωτής ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα διατροφής. Επιπλέον, ο κόσμος στρέφεται σε μικρές καλλιέργειες για την εξασφάλιση μικροποσοτήτων λαχανικών ή αρωματικών φυτών, τόσο ως χόμπι, όσο και για μείωση κόστους. Τέλος, η παρασκευή φυσικών προϊόντων φαίνεται να αποτελεί έναν πυλώνα πράσινης επιχειρηματικότητας, ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται στην Ελλάδα.

4) Τέχνες & χειροτεχνία: Δεν θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ ένα από τα "κομμάτια" που χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, αυτό των τεχνών. Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστιο κοινό στον χώρο των κόμικς, κάτι που επιβεβαιώνεται από την μεγάλη επιτυχία κάθε εκδήλωσης του χώρου, καθώς και με την ίδρυση μουσείου κόμικς εντός του 2014. Παράλληλα, σχεδιάζεται η παρουσίαση τεχνικών γκραφίτι, tattoo κ.ά.

5) Αθλητισμός, εθελοντισμός & δραστηριότητες υπαίθρου: Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλές ομάδες που ασχολούνται με μορφές εναλλακτικού αστικού αθλητισμού (π.χ. παρκούρ, ποδηλασία, skate board, αεροσφαίριση, ζούμπα κ.ά.). Το φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα σε ομάδες της πόλης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Η τιμή εισόδου στο Φεστιβάλ είναι 5€ κανονικό/3€ μειωμένο για ημερήσια επίσκεψη, 10€ κανονικό/5€ μειωμένο για εισιτήριο διαρκείας. Η είσοδος για ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σωματείο ΑΜΕΑ "Δόξα Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Μακεδονίας-Θράκης" στο οποίο αγωνίζεται ο παραολυμπιονίκης Ευάγγελος Καναβός.

Οι σχολικοί αγώνες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία STRATEGO τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.