Δεκατιανό σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα προσφέρει ο Δήμος Ιλίου

bigstock_Students_outdoors_eating_lunch_19860467Την καθημερινή παροχή μικρογεύματος – δεκατιανού σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παρέχει ο Δήμος Ιλίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για τη στήριξη οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τη βασική ανάγκη σίτισης των παιδιών κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

Την προϋπολογισθείσα δαπάνη των 80.000€ θα καλύψει με ιδίους πόρους ο Δήμος Ιλίου και η διανομή θα πραγματοποιηθεί με σκοπό τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, με σεβασμό στο απόρρητο και την ανωνυμία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η παροχή μικρογεύματος αφορά 470 μαθητές και περιλαμβάνει τοστ ή σάντουιτς ή οποιοδήποτε άλλο είδος μικρογεύματος σε ατομική συσκευασία, με χυμό πορτοκάλι ή φρούτο εποχής. Τα προϊόντα θα είναι σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, καθώς και τις ισχύουσες Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις, συσκευασμένα χωρίς κανένα διακριτικό σήμα και θα διανέμονται στους γονείς, με σκοπό τη διατήρηση της ανωνυμίας του μαθητή.