- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Δεκέμβριος γεμάτος δράσεις και παιδικά εργαστήρια από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Δεκέμβριος γεμάτος δράσεις και παιδικά εργαστήρια από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Έναν Δεκέμβριο γεμάτο δραστηριότητες, χριστουγεννιάτικα παιδικά εργαστήρια [2], ξεναγήσεις [3] και περιπάτους υπόσχεται το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. [4]

Αρχής γενομένης από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, όλος ο μήνας θα προσφέρει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν αρχαία μυστικά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης,  να απολαύσουν μουσικούς περιπάτους, ενώ τα μωρά και μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους και να διασκεδάσουν.

Ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 11:00

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute, σας προσκαλούν στην απαραίτητη επίσκεψη για κάθε κάτοικο της Αθήνας.

Ελάτε μαζί μας σε μια ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης να γνωρίσουμε από κοντά τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της κλασικής περιόδου με κύριο εμπνευστή τους τον Περικλή.

Τα Προπύλαια, ο ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο και, φυσικά, ο Παρθενώνας μας φανερώνουν τα μυστικά τους. Το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, το θέατρο του Διονύσου, το Ασκληπιείο, η στοά του Ευμένους, μας αποκαλύπτουν τον ρόλο τους στην αρχαία Αθήνα και σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα της σύγχρονης πόλης, μαθαίνουμε την ιστορία της.

Χρήσιμες πληροφορίες: 

Εισιτήριο εισόδου στον Αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης: Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ [5]

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

H ξενάγηση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω
Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr [6]

Μουσικός περίπατος αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 11:30

Για ποια εικόνα είπε ο Μίκης Θεοδωράκης «Αυτή θα μου λείψει περισσότερο απ’ όλα όταν θα “φύγω”»; Πού ήθελε να χαθεί «παρέα με τις νύμφες»; Ποια ήταν τα κρισιμότερα σημεία καμπής στη ζωή του; Πώς έζησε τον σκληρό Δεκέμβρη του 1944;

Ένας διαφορετικός περίπατος κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης που τόσο αγάπησε ο μεγάλος μας συνθέτης, που μας ταξιδεύει από τις μουσικές που γεννήθηκαν στα στενά της Πλάκας, σε τόπους – σύμβολα της πόλης μέχρι τους δρόμους εκείνους που αγάπησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η Πλάκα της μουσικής ζωντανεύει σε έναν περίπατο με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη

Συμμετέχουν:

Χρήσιμες πληροφορίες

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ [7]

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

H ξενάγηση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω
Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr [6]

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και βρέφη

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 12:00: Χιόνι, του Sam Usher

Μια έκπληξη περιμένει ένα μικρό αγοράκι και τον παππού μια ξεχωριστή χειμωνιάτικη μέρα… Στο πρώτο εργαστήριο του Δεκεμβρίου υποδεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους μέσα από ένα υπέροχο εικονογραφημένο παραμύθι. Ελάτε να ανακαλύψουμε τις χιονισμένες σελίδες του βιβλίου αλλά και να δημιουργήσουμε μοναδικές κατασκευές.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 12:00: Η Χιονονιφάδα, του Benji Davies

Ψηλά στον ουρανό, ένα χειμωνιάτικο βράδυ φτιάχτηκε μια χιονονιφάδα και το ταξίδι της ξεκίνησε. Που θα ταξιδέψει; Θα βρει άραγε τη δική της ξεχωριστή θέση στον κόσμο;

Σας περιμένουμε να διαβάσουμε παρέα την φανταστική αυτή ιστορία σε ένα γιορτινό εργαστήριο με πολλές εκπλήξεις και κατασκευές!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00: Πώς να κρύψεις ένα Λιοντάρι τα Χριστούγεννα, της Helen Stephens

Το αγαπημένο μας λιοντάρι μοιράζεται χριστουγεννιάτικες περιπέτειες σε τρένα, σπίτια και χιονισμένα τοπία. Μια τρυφερή ιστορία που θα γίνει αφορμή για ομαδικά παιχνίδια και ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Κόστος Συμμετοχής: 12€

30€ ο κύκλος (3 εργαστήρια Δεκεμβρίου)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής)

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του εργαστηρίου σε εξωτερικούς χώρους

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου

STEAMing Experiments: Πειράματα στον «Ατμό» των εξελίξεων

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5-10 ετών

Ένα νέο εργαστήρι περιμένει τους μικρούς φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής κι εκπαίδευσης. Ένα εργαστήρι γεμάτο Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και ρομποτική θα καταπλήξει τους επίδοξους επιστήμονες και θα τους οδηγήσει σε επιστημονικά μονοπάτια με πυξίδα την Τέχνη και οδηγό τις βασικές αρχές της STEAM εκπαίδευσης.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 11:00: Το χιόνι και η σύστασή του

Σε αυτό το πρώτο χειμωνιάτικο εργαστήριο, σας περιμένουμε για να φτιάξουμε το δικό μας τεχνητό χιόνι. Σε αυτό το εργαστήριο θα μετρήσουμε με πραγματικά επιστημονικά εργαλεία τη θερμοκρασία του χιονιού, θα παρατηρήσουμε τη διαδικασία τήξης και πήξης του νερού. Αφού κάνουμε επιστημονικές καταγραφές, θα χρησιμοποιήσουμε χημικές ενώσεις για να φτιάξουμε το δικλο μας χιόνι που δεν λιώνει. Βάλτε τα σκουφάκια και τα γάντια σας κι ελάτε!

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 11:00: Τα στολίδια της χημείας

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Χριστουγεννιάτικου στολισμού, σας περιμένουμε στο εργαστήρι της χημείας όπου θα κατασκευάσουμε τα δικά μας κρυστάλλινα στολίδια. Η Επιστήμη της Χημείας στην υπηρεσία των Χριστουγέννων, σε ένα άκρως εορταστικό επιστημονικό εργαστήρι.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 11:00: Τα ξωτικά της Σοκολάτας

Στο τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς σας περιμένουν τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη που είναι υπεύθυνα για την κατασκευή των σοκολατένιων χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων.

Ο Διευθυντής του εργαστηρίου χημείας του Άγιου Βασίλη και οι βοηθοί του εργαστηρίου, θα φέρουν τη μυστική συνταγή για την παρασκευή σοκολάτας μέσα από τις αρχές της Τήξης και της Πήξης. Μην αργήσετε…

Κόστος Συμμετοχής: 12€

30€ ο κύκλος (3 εργαστήρια Δεκεμβρίου)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής)

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του εργαστηρίου σε εξωτερικούς χώρους

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Παιχνιδοκαμώματα

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες. Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται. Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 11:00: Καλώς ήρθες χειμώνα

Sensory play και παιχνίδια που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, με θέμα τις εποχές. Με τη βοήθεια απλών υλικών, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να αναπτύξουν δεξιότητες, κατακτώντας νέες γνώσεις, μέσα από το αισθητηριακό παιχνίδι. Ομαδικότητα, συνεργασία και αξέχαστες στιγμές.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 11:00: Καλικαντζαροχωριό

Δραματοποίηση ιστορίας και δημιουργικό παιχνίδι. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, ζωντανεύει με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων. Με οδηγό μας τις τέχνες, η ΄σκηνή ΄ παίρνει ζωή και κάθε παιδί, ξεδιπλώνει το ξεχωριστό του ταλέντο. Θέατρο, μουσική, αφήγηση, χορός, εικαστικά… και η ιστορία ξεκινά!

Διαβάστε επίσης:

«Πού ζει ο Άγιος Βασίλης;»: Μία διαδραστική παράσταση στο Θέατρο «Μορφές Έκφρασης» [8]

“Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”: Η κλασική χριστουγεννιάτικη παράσταση στη σκηνή του Studio – New Star Art Cinema (από 5/12) [9]

5 δραστηριότητες για να «ζωντανέψετε» τις χριστουγεννιάτικες ευχές των παιδιών [10]