Αρχική Infokids Υγεία Δελφίνια σε θεραπευτικά προγράμματα για παιδιά

Δελφίνια σε θεραπευτικά προγράμματα για παιδιά

dolphins

Δεν είναι μόνο πανέξυπνα τα δελφίνια, αλλά προσφέρουν και θεραπευτικές υπηρεσίες σε μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια ειδικών προγραμμάτων που διαμορφώνονται σε χώρες του εξωτερικού. Βέβαια, μια μεγάλη σειρά μελετών έχουν δείξει πως τα ζώα εν γένει ασκούν θεραπευτική επιρροή στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες και νοσηλεύονται για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε σε μελέτες ότι η συνεισφορά των ζώων στα παιδιά αυτά δρα απολύτως ευεργετικά. Από τη μελέτη του υλικού που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, παρατηρείται θετική αποδοχή της παρέμβασης από το σύνολο των παιδιών και των συνοδών τους.

Τα παιδιά αναζητούν το ζώο και συμμετέχουν στα δρώμενα που σχετίζονται με αυτό. Επιδιώκουν να βρίσκονται κοντά του μετά από οδυνηρές επεμβάσεις. Επίσης έχει καταγραφεί ότι παιδιά που εισάγονται εκ νέου στο νοσοκομείο για μόνιμη νοσηλεία, ζητούν να τα επισκεφτεί το ζώο στο θάλαμο όπου νοσηλεύονται. Οι αντιδράσεις των γονέων είναι θετικές ενώ και το νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχει ενεργά στη μελέτη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.