Μητέρα της Άννυς: «Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο που έκανε αυτό στο παιδί μου»

Με καλυμμένο το προσωπό της εμφανίστηκε στην έναρξη της δίκης για τη στυγερή δολοφονία της Άννυ, η μητέρα της, Δημητρίνα Μπορίσοβα. Στο δικαστήριο προσήλθε και ο πατέρας και κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία, Στάνισλαβ Μπακαρτζιέφ, γνωστός και ως «Σάββας», ο οποίος είχε σκυμμένο το κεφάλι του.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εμφανίστηκε και ο Νικολάι, ο μάρτυρας «κλειδί», ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα απο τις αρχές. Η δίκη άρχισε με εντάσεις. Η μητέρα της 4χρονης και κατά την προσέλευση στο δικαστικό Μέγαρο και εντός της δικαστικής αίθουσας εμφανίστηκε με καλυμμένο το κεφάλι της με ένα μαύρο σακάκι. Ο Σταύρος Γεωργίου συνήγορος της μητέρας ζήτησε να μπει ένας αστυνομικός στο εδώλιο ανάμεσα στη μητερα και τον πατέρα της αναφέρει το Newsit.gr

Πρόεδρος :Έχετε πρόβλημα να κάθεστε δίπλα στον πρώτο κατηγορούμενο; Αισθάνεστε οτι πίεζεστε;

Κατηγορούμενη : Ναι. Δεν αντέχω να τον έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο που έκανε αυτο στο παιδί μου (είπε με κλάματα στα μάτια η μητέρα της Αννυς)

Πρόεδρος : Εντάξει καθίστε στο τελευταίο κάθισμα μετά τον δεύτερο και τρίτο κατηγορούμενο

Τελικά οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στον πατέρα και τη μητέρα κάθισαν οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι και η διερμηνέας.Εν συνέχεια κληρώθηκαν οι ένορκοι που θα δικάσουν την υποθεση, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Η δικηγόρος του 30χρόνου, Νικολάι υπέβαλε στην έναρξη της διαδικασίας ένσταση απόλυτης ακυρότητας του παραπεμπτικού βουλεύματος με την αιτιολογία οτι δεν έχει μεταφραστεί στη μητρική γλωσσα του κατηγορουμένου, δηλαδή στα Βουλγαρικά. Επίσης η συνήγορος τόνισε οτι δεν έχει μεταφραστεί στα Βουλγαρικά ούτε ο κατάλογος των αναγνωστέων εγγράφων. Συγκεκριμένα η δικηγόρος του 30χρόνου Γιάννα Πανογοπούλου υποστήριξε πως παραβιάζεται στην περίπτωση του η αρχή της δίκαιης δίκης και υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη στα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου.»Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους» ανέφερε.

Ο πρόεδρος ζήτησε η δικηγόρος να προσκομίσει το αποδεικτικό της επίδοσης του παραπεμπτικού βουλεύματος και η δίκη διεκόπη για λίγο προκείμενου η συνήγορος να το φέρει στο δικαστηρίο.

Με το βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο Σάββας και ο Νικολάι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού και η Δημητρίνα Μπορίσοβα για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος. Κατηγορούμενος στη δίκη είναι ακόμα ένα πρόσωπο, φίλος της μητέρας ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

Σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό διότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης τόσο για τον πα-τέρα όσο και για τη μητέρα της μικρής Άννυ συμπληρώνεται σε περίπου δύο μήνες.

Μικρή-Άννυ (1)

Τι έλεγε το παραπεμπτικό βούλευμα :

Στο συμπέρασμα πως ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ ήταν ιδιαίτερα βίαιος, χωρίς ίχνος στοργής και αγάπης για το ίδιο του το σπλάχνο, κατέληξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας οι οποίοι έστειλαν τους κατηγορούμενους στο εδώλιο

Ο κατηγορούμενος, μη δείχνοντας ίχνος μεταμέλειας, εξακολουθεί να αρνείται πως σκότωσε το τετράχρονο αγγελούδι, υποστηρίζοντας ότι τη βρήκε να κείτεται δίπλα του νεκρή. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από τους δικαστές, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο 27χρονος -σε ήρεμη ψυχική κατάσταση- σκότωσε την ανήλικη Αννυ με τρόπο που δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από την ανάκριση και εν συνεχεία με ανατριχιαστικό τρόπο εξαφάνισε το πτώμα της.

Οι δικαστές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσωπικότητα και στη συμπεριφορά του 27χρονου κατηγορουμένου, για τον οποίο επισημαίνουν ότι ήταν ιδιαίτερα βίαιος με το παιδί, το οποίο συχνά εξύβριζε και χτυπούσε. Όπως υπογραμμίζουν, όχι μόνο δεν ήταν κατάλληλος για την εποπτεία και τη φροντίδα της, αλλά ήταν και επικίνδυνος εξαιτίας του τρόπου ζωής και της συμπεριφοράς του. Μάλιστα, σύμφωνα με ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία περιλαμβάνεται στα στοιχεία της δικογραφίας, ψυχίατρος που τον εξέτασε διέγνωσε -μεταξύ άλλων- έλλειψη μεταμέλειας και αδιαφορία για την κακομεταχείριση άλλων, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, δολιότητα από επανειλημμένα ψεύδη και ένα διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης και παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων.

Παράλληλα, ο ψυχίατρος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κατηγορούμενος δεν έπασχε από ψυχική νόσο, ζήτημα ωστόσο για το οποίο αφήνει μικρό παράθυρο αμφιβολίας δεύτερη πραγματογνωμοσύνη. Την ίδια στιγμή, από τα στοιχεία της δικογραφίας ο 27χρονος φέρεται να μην έδρασε μόνος του, καθώς στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα βρέθηκε διάσπαρτο το γεννητικό υλικό του 30χρονου φίλου του Νασίφ Αχμέντοφ (σ.σ.: Νικολάι), αλλά και βιολογικό υλικό ενός τρίτου, άγνωστου προσώπου.