Αρχική InfoMommy Νέα "Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να τρώει από τα σκουπίδια"- Η τραγική έκκληση μιας μητέρας από την Πάτρα

"Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να τρώει από τα σκουπίδια"- Η τραγική έκκληση μιας μητέρας από την Πάτρα

Ανοιχτές καρδιές βρήκε η κραυγή αγωνίας μίας απελπισμένης μητέρας των Πατρών για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ίδιας και του 14χρονου γιου της, που τρώει από τους κάδους, μη χορταίνοντας από την τυρόπιτα που σε καθημερινή βάση του εξασφαλίζουν οι καθηγητές του στο Γυμνάσιο που φοιτά, αν και δεν πηγαίνει συνέχεια, αφού ντρέπεται τους συμμαθητές του, γιατί δεν έχει παπούτσια!

Αμέσως το patrastimes.gr, που διαθέτει όλα τα στοιχεία της ταλαιπωρημένης μονογονεικής οικογένειας, αφού ο πατέρας χάθηκε πρόωρα αφήνοντας τους ένα επίδομα μόλις 80 ευρώ, επικοινώνησε με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Πατρών, τον πατέρα Ερμόλαο Μασσαρά του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και τον πρόεδρο του Κοινωνικού τομέα του Δήμου.

Χωρίς χάσιμο χρόνου, αφού η μητέρα δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο την φτώχεια του παιδιού της και σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της, αντέδρασε ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου, που ενέταξε από σήμερα κιόλας την οικογένεια στο πρόγραμμα σίτισης κατοίκον και κοινωνικοί λειτουργοί θα αναλάβουν την ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη μητέρας και παιδιού, δίνοντας βαρύτητα στον 14χρονο, με την χορήγηση των απαραίτητων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, ώστε να επιστρέψει στην σχολική αίθουσα και να συνεχίσει απερίσπαστος τα μαθήματά του, με παράλληλη διευθέτηση των εγγράφων για να λάβουν το προνοιακό επίδομα απορίας.

«Δεν ζητώ χρήματα, ζητώ την αξιοπρέπεια του 14χρονου αγοριού μου που τρώει από τους κάδους, τόνισε η κα Σοφία, εκφράζοντας την θλίψη της που απευθυνόμενη στην ενορία της σε γνωστή συνοικία της πόλης, όπου ενημέρωσε για την τραγική της κατάσταση της έδωσαν προ ημερών δύο πακέτα μακαρόνια και της ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα»…..

Από την Μητρόπολη υπήρξε άμεση ευαισθητοποίηση να επιληφθούν, ενώ και το Φωτεινό Αστέρι μας γνωστοποίησε ότι θα μεριμνήσει να μην ξαναπεινάσει το παιδί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.