Αρχική InfoSchool Δημοτικό "Δεν φοβάμαι, δεν φοβίζω": Το μήνυμα κατά του bullying που στέλνει το Δημοτικό Σχολείο Χάλικα Μυτιλήνης

"Δεν φοβάμαι, δεν φοβίζω": Το μήνυμα κατά του bullying που στέλνει το Δημοτικό Σχολείο Χάλικα Μυτιλήνης

toixografiaΟ σχολικός εκφοβισμός βρίσκεται πανταχού παρών σε όλα τα σχολεία του κόσμου καθώς τα πειράγματα και οι λεκτικές και όχι μόνον επιθέσεις σε μαθητές είτε εσωστρεφείς είτε αδύναμους ήταν πάντα στην ημερήσια διάταξη της σχολικής ρουτίνας.

Κι όμως υπάρχει ένα σχολείο που δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση του σε κάθε μορφή ενδοσχολικής βίας με μεγάλες τοιχογραφίες κατά μήκος του προαυλίου. Ο λόγος για το Δημοτικό Σχολείο Χάλικα Μυτιλήνης που σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αποφάσισαν και υλοποίησαν το εν λόγω project με με σύνθημα « Δεν Φοβάμαι, δεν Φοβίζω». Όπως μας πληροφορεί και το Sugarmama.gr o στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να περιορισθούν τα κρούσματα βίας και τα αποτελέσματά τους, η πρόληψη του φαινομένου και η πρόνοια για την ασφάλεια των μαθητών. Η εικαστικός που ανέλαβε να υλοποιήσει την τοιχογραφία είναι η κα Έλλη Καμπουρέλλη, φυσικά δεν έλειψαν τα μέλη του Συλλόγου, οι εθελοντές γονείς και μαθητές που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του.

aerostata

Η μια τοιχογραφία απεικονίζει το «δέντρο» της γνώσης που ανθοφορεί μόνο κάτω από «ειρηνικές» συνθήκες. Η κεντρική τοιχογραφία φιλοξένει το σύνθημα «Δεν φοβάμαι, Δεν Φοβίζω» και η τελευταία , παρομοιάζει την έκφραση και το συναίσθημα με τα αερόστατα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.