«Δεν με νοιάζει να κλειστώ μέσα… Με νοιάζει να κερδίσουμε τη μάχη!»

Γράφει η Μαρία Κουλούρη

Αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζουν οι ακριβείς αριθμοί, οι ακριβείς αιτίες ή τα ακριβή συμπτώματα. Αυτή τη στιγμή, που είμαστε σε κρίση, με νοιάζουν οι άνθρωποι.

Νοιάζομαι για τον 70χρονο πατέρα μου, που έχει αδύναμη καρδιά, για την 86χρονη γιαγιά του συζύγου μου, για τον 80χρονο νονό μου. Κι αν μπορώ να κάνω το ελάχιστο για να μην τους βάλω σε περιπέτεια, θα το κάνω.

Προσπαθώ οι άνθρωποι που συναντώ να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Εδώ και 15 μέρες οι βόλτες μας είναι πολύ μοναχικές και μόνο σε εξωτερικό χώρο. Άλλωστε η χώρα μας, μας προσφέρει τη φύση της απλόχερα, δεν χρειάζομαι έναν κλειστό χώρο για να περάσω καλά.

Θα μου λείψει το σινεμά, το θέατρο, η δουλειά μου που με θέλει να μιλάω και να συναντώ εκατοντάδες άτομα την ημέρα. Θα μου λείψει το εστιατόριο ή η αγαπημένη μου brasserie για κρασί. Θα μου λείψουν οι φίλες μου. Αλλά δεν με πειράζει. Γιατί ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

Απ’όσο έχω καταλάβει μπορεί να έχουμε έρθει σε επαφή με τον ιό, να το καταλάβαμε αμυδρά ή καθόλου, μπορεί να τον προσπεράσαμε, αλλά μπορεί να τον «φέρουμε» σε ό,τι αγγίζουμε ή να το μεταφέρουμε σε όποιον συναντούμε. Κι αν εσύ είσαι γερός οργανισμός και δεν σε πειράζει, αν είσαι πολύ μάγκας και πηγαίνεις ακόμα για μπυρίτσες και γήπεδο, αν δεν μπορείς να πεις όχι στο κάλεσμα της φίλης για καφέ, εγώ μπορώ!

Γιατί νοιάζομαι για εκείνον που αγαπώ και μπορεί αύριο να χρειαστεί να μπει στο πολύπαθο ελληνικό νοσοκομείο.  Γιατί νοιάζομαι για τον νοσηλευτή που δεν θα αντέξει τρεις ακόμα ασθενείς, δέκα ακόμα, είκοσι ακόμα.

Δεν με νοιάζουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις σας. Δεν με νοιάζει που θα χρειαστεί να κοπώ για λίγο καιρό από τα πάντα.  Δεν  με νοιάζει αν πιστεύεις ότι είναι μια επίθεση στον πληθυσμό ή ένα γεγονός που οι προφήτες προέβλεψαν.

Με νοιάζει να είμαι στρατιώτης απέναντι στη μάχη αυτή και να την κερδίσω χωρίς απώλειες.

Τα όπλα μου θα είναι το χιούμορ, η ψυχραιμία και… τα καθαρά χέρια!

#icare #εγωνοιαζομαι

Εσύ;