«Δεν σε αφήνω»: Συγκλονίζει το μήνυμα του 18χρονου Mattia στη μαμά του πριν διασωληνωθεί

Διστάζουν και να το ψιθυρίσουν οι Ιταλοί γιατροί και επιστήμονες, όμως η αλήθεια είναι, ότι στη γείτονα χώρα που επλήγη φριχτά από τον Covid-19 φαίνεται να έχει μπει ένα μικρό φρένο, τουλάχιστον στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Αντίστροφα, όλο και περισσότερα είναι τα άτομα που αναρρώνουν και εξέρχονται από τις ΜΕΘ νικητές. Ανάμεσά τους και ο 18χρονος Mattia, από την Κρεμόνα, η ιστορία του οποίου δίνει μήνυμα ελπίδας τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία –και όχι μόνο!

O Mattia, λοιπόν, διαγνώστηκε θετικός στον ιό και νόσησε τόσο που οι γιατροί χρειάστηκε να τον διασωληνώσουν.

Πριν από αυτό, όμως, έγραψε το παρακάτω μήνυμα και το έστειλε στο κινητό της μαμάς του: «Δεν σε αφήνω μόνη» (εικονίδιο με το σήμα της τύχης με τα δάχτυλα και μία καρδιά) «Δεν παραιτούμαι. Πρέπει να φύγω, το κάνω για εσένα.»

Και το έκανε: Ο Mattia βγήκε νικητής! Είχε, σύμφωνα με τους γιατρούς, εξαιρετική ανάκαμψη, οπότε αποσωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο τμήμα πνευμονολογίας.

Πριν από 3 ημέρες ήταν επιτέλους σε θέση να πάρει το πρωινό του και να μιλήσει με τη μητέρα στο τηλέφωνο, ενώ πολύ σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Κρεμόνα, «έχει ξεπεράσει το εμπόδιο της ΜΕΘ και είμαι βέβαιος, ότι πολύ σύντομα δεν θα μας χρειάζεται. Είναι ο νεότερος ασθενής που είχαμε στη ΜΕΘ της Κρεμόνα και κατά κάποιον τρόπο τον έχουμε σαν γιο μας. Είναι πολύ νέο παιδί και πάνω απ’όλα δεν έχει παθολογίες. Μας τρομοκρατούν πάντα ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία που συχνά κάνουν κάθε θεραπεία να μοιάζει μάταιη…»

Πρόσθεσε δε, ότι δεν γνωρίζει γιατί ο ιός χτύπησε τον Mattia και όχι κάποιον άλλον 18χρονο: «Θα υπάρχει σίγουρα μια εξήγηση, αλλά η επιστήμη δεν την έχει ακόμα.»