«Δεν θα φοιτήσουν στο σχολείο προσφυγόπουλα που δεν έχουν εμβολιαστεί» ξεκαθάρισε ο γ. γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Η χθεσινή επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, με την οποία και εκείνοι ακολουθώντας το παράδειγμα του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου  εκφράζουν την άρνηση στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους επικαλούμενοι και λόγους ιατρικούς  με κυριότερο όλων την παρουσία ανεμβολίαστων παιδιών, πυροδότησε νέες αντιδράσεις.

Οι αιχμές περί υγειονομικής βόμβας που «απειλεί» το σχολείο τους καθώς τα προσφυγόπουλα δεν έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού που τηρείται στη χώρα μας αποτέλεσαν σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων με την οποία προσπάθησαν να δικαιολογήσουν αυτή τους της στάση.

Κληθείς να τοποπετηθεί επί του θέματος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τα μέλη της Ένωσης Γονέων του Κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου, προκειμένου να ενημερώσει για την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθούν στα σχολεία προσφυγόπουλα που δε θα έχουν εμβολιαστεί, διαβεβαίωσε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm»  Για τον ίδιο λόγο κ. Παντής θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επίσημη διαβεβαίωση, κάτι το οποίο οφείλουμε θεσμικά, θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας και από το υπουργείο Υγείας».

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, διαβεβαίωσε ότι είναι χωρίς καμιά πραγματική βάση και εκτός κάθε μέτρου ο θόρυβος  για τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διατρέχει η υγεία των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο από την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά-πρόσφυγες στα σχολεία καθώς τα προσφυγόπουλα είναι κατά κανόνα υγιή και χωρίς μεταδοτικά νοσήματα που θέτουν σε κίνδυνο άλλα παιδιά, όπως δείχνουν τα στοιχεία νοσηρότητας από τα κέντρα φιλοξενίας. Πολύ περισσότερο που τα παιδιά του γενικού πληθυσμού της χώρας μας όχι μόνο είναι εμβολιασμένα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά και έχουν όλα (είτε έχουν ασφαλιστική κάλυψη είτε όχι) δωρεάν πρόσβαση στα εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.