Αρχική Infokids Υγεία Δεν θα πιστεύετε γιατί ο παιδίατρος αρνήθηκε να εξετάσει αυτό το μωράκι!

Δεν θα πιστεύετε γιατί ο παιδίατρος αρνήθηκε να εξετάσει αυτό το μωράκι!

B9316300355Z.1_20150218175850_000_GI7A0D7MQ.1-0Η παιδίατρος Dr. Vesna Roi από την πόλη Roseville στις Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκε να εξετάσει το μωράκι της φωτογραφίας εξαιτίας των σεξουαλικών προτιμήσεων των δύο του μαμάδων. Ενώ αρχικά το ζευγάρι είχε συμφωνήσει με την Dr. Roi να αναλάβει τη φροντίδα της μικρής Bay, στην πορεία η παιδίατρος άλλαξε γνώμη.

Όταν οι δύο γυναίκες πήγαν για πρώτη φορά το 6 ημερών μωράκι τους στο ιατρείο για το καθιερωμένο check-up, ένας άλλος γιατρός τους ενημέρωσε ότι η παιδίατρος δεν μπορούσε να τους δει, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Detroit Free Press. "Έμεινα άναυδη. Κοίταξα απλά τη σύντροφό μου και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε αν ακούσαμε σωστά", αναφέρει η βιολογική μητέρα του παιδιού και συνεχίζει: "Απ' όσο γνωρίζουμε η μικρή Bay δεν έχει αναπτύξει ακόμα σεξουαλικό προσανατολισμό, οπότε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Επιπλέον, δεν είμαστε εμείς ασθενείς της αλλά το μωρό μας και τέλος, η δουλειά της είναι να εξετάζει όλα τα μωρά χωρίς διακρίσεις".

Η παιδίατρος δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει κατά πρόσωπο την απόφαση που πήρε, αλλά αρκέστηκε στο να στείλει χειρόγραφη επιστολή: "Ένιωσα ότι δεν είμαι σε θέση να αναπτύξω την προσωπική σχέση γιατρού και ασθενή, όπως συνηθίζω να κάνω με τους ασθενείς μου. Θέλω να ξέρετε ότι πιστεύω στην ελεύθερη βούληση που μας δίνει ο Θεός και δεν πρόκειται ποτέ να κρίνω τις επιλογές κανενός. Και πάλι, λυπάμαι για τον πόνο και το θυμό που σας προκάλεσα και ελπίζω ότι μπορείτε να δεχτείτε τη συγνώμη μου".

Η απόφαση αυτή μπορεί να φαίνεται εξωφρενική, αλλά δεν είναι παράνομη. Ενώ σε 22 πολιτείες των ΗΠΑ υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν στους γιατρούς να κάνουν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το Michigan δεν είναι ανάμεσα σε αυτές. Ωστόσο, ο κώδικας δεοντολογίας του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει ότι οι γιατροί δεν θα πρέπει να αρνούνται τη φροντίδα των ασθενών με βάση τη φυλή, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.