Δεν θα πιστεύετε πώς ένα ζευγάρι αποφάσισε να ονομάσει την κορούλα του!

e4ac2da82389b29e_baby-talk.jpg.xxxlarge_2xΥπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Nutella, όμως θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν γονείς που θέλησαν να ονομάσουν έτσι την κορούλα τους, σε μια προσπάθεια να «τιμήσουν» τη νόστιμη κρέμα φουντουκιού; Ένα ζευγάρι από την Γαλλία φαίνεται πως θέλησε να περάσει την αγάπη του αυτή σε άλλο επίπεδο!

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Voix Du Nord, το δικαστήριο στην πόλη Valenciennes έκρινε ότι οι γονείς του μικρού κοριτσιού δεν μπορούσαν να την ονομάσουν Nutella. Έτσι, γονείς και δικαστήριο κατέληξαν από κοινού να δώσουν στο 4 μηνών κοριτσάκι το όνομα Ella.

«Το όνομα Nutella αποτελεί εμπορική ονομασία προϊόντος», αναφέρει η επίσημη απόφαση του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι: «Πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να λειτουργήσει κατά του παιδιού, δεδομένου ότι το όνομα Nutella ίσως πυροδοτήσει πειράγματα και υποτιμητικές σκέψεις».

Πριν λίγες ημέρες, ένα ζευγάρι από την πόλη Raismes έλαβε παρόμοια ετυμηγορία, όταν αποφάσισε να ονομάσει την κορούλα του Fraise που στα γαλλικά σημαίνει φράουλα. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο από την εφημερίδα La Voix Du Nord, οι γονείς θέλησαν το όνομα να είναι πρωτότυπο, όχι κοινότυπο. Όμως, ο δικαστής υποστήριξε ότι το όνομα Fraise θα οδηγούσε σε «παρατράγουδα» αργότερα στη ζωή του παιδιού. Τελικά το μωρό ονομάστηκε Fraisine, ένα όνομα του 19ου αιώνα που ενέκρινε ο δικαστής.

Μέχρι το 1993, οι Γάλλοι γονείς έπρεπε να επιλέξουν τα ονόματα των μωρών τους από μια λίστα με νομικά αποδεκτές επιλογές. Υπό την προεδρία του Φρανσουά Μιτεράν, τα ζευγάρια απέκτησαν περισσότερη ελευθερία, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους. Οι καταχωρητές των πιστοποιητικών γέννησης ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το τοπικό δικαστήριο, εάν το επιλεγμένο όνομα θα είχε αρνητική επίδραση στο παιδί. Από εκεί κι έπειτα, ο δικαστής ήταν εκείνος που έπρεπε να πάρει την τελική απόφαση για την ονοματοδοσία, όπως συνέβη και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις.