Αρχική InfoDad Δεν του άρεσε το σχολείο των παιδιών του και έφτιαξε ένα καινούργιο!

Δεν του άρεσε το σχολείο των παιδιών του και έφτιαξε ένα καινούργιο!

090824_r18713_p646Μια πρωτότυπη και αρκετά εναλλακτική ιδέα είχε ο Elon Musk, εφευρέτης και ιδιοκτήτης της Tesla και της Paypal, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του σχολείο διαφορετικό από εκείνα που ακολουθούν τα παραδοσιακά πρότυπα εκπαίδευσης σε όλον τον κόσμο.

Το νέο του εγχείρημα ονομάζεται Ad Astra (Στα αστέρια) και υπάρχει μια σχετική μυστικοπάθεια γύρω από την ύπαρξή του. Δεν διαθέτει δική του ιστοσελίδα, ούτε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ καμία φωτογραφία από το κτίριο δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας. Η λειτουργία του ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και γύρω στα 14 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα σε αυτό, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα φτάσουν περίπου τους είκοσι. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχολείου είναι η απουσία τάξεων, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ των μαθητών της Α και Γ Δημοτικού.

like-mark-zuckerberg-elon-musk-began-programming-at-an-early-age-unlike-facebooks-founder-he-taught-himself--and-sold-the-code-for-his-first-video-game-for-500-at-age-12"Κάποιοι αγαπούν τις ξένες γλώσσες. Κάποιοι αγαπούν τα μαθηματικά, κάποιοι άλλοι τη μουσική. Διαφορετικές ικανότητες, διαφορετικές ώρες. Είναι πιο λογικό τα παιδιά να λαμβάνουν εκπαίδευση που να ταιριάζει με τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους. Είναι σημαντικό να διδάσκεις την επίλυση προβλημάτων ή να διδάσκεις το πρόβλημα και όχι τα εργαλεία. Ας πούμε ότι προσπαθείς να εξηγήσεις στους ανθρώπους πώς λειτουργεί μια μηχανή. Η παραδοσιακή προσέγγιση θα έλεγε να τους μάθουμε τα πάντα για τα κατσαβίδια και τις πένσες. Αυτός όμως είναι πολύ δύσκολος τρόπος εκμάθησης", αναφέρει ο Musk και υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιο λογικό να δώσεις στους μαθητές μια μηχανή, την οποία θα παρατηρούν και στη συνέχεια θα αποσυναρμολογούν.

"Πώς θα την αποσυναρμολογήσουμε; Θα χρειαστούμε κατσαβίδι. Και μετά συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό: Η σχέση μεταξύ των εργαλείων γίνεται αυτομάτως προφανής για τα παιδιά", εξηγεί ο εφευρετικός πατέρας και επιχειρηματίας, ο οποίος είχε υπάρξει θύμα άγριου bullying από τους συμμαθητές του στο σχολείο στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.