«Δεν ‘χτίζουν΄ όλα τα παιδιά ανοσοποιητικό από τα μικρόβια. Κάποια πεθαίνουν.»

Γράφει η μαμά-blogger Kaytee Jones

Μια ευγενική υπενθύμιση προς τους γονείς παιδιών που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό και στο σχολείο.

Ξέρω, ότι όλοι έχετε τις δουλειές σας, και τις επιχειρήσεις σας και λογαριασμούς να πληρώσετε και δεν υπάρχει πάντα διαθέσιμη γιαγιά ή κάποιος άλλος για να σας βοηθήσει.

Αλλά σας παρακαλώ, μη στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο αν δεν νιώθει καλά.

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε παίζοντας στις λάσπες. Μάθαμε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν στη γυάλα, γιατί έτσι δεν μπορούν να ‘χτίσουν’ το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Έτσι, θεωρούμε, ότι δεν έγινε και κάτι αν να κολλήσει ένα παιδί από ένα άλλο.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τα παιδιά με προ-υπάρχουσες καταστάσεις. Μιλώντας εκ μέρους όλων των γονιών που μεγαλώνουν ένα παιδί με ευαίσθητη υγεία, σας λέω ότι τα δικά μας παιδιά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ασθένεια. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να ‘πολεμήσει’ έναν ιό.

Τα μικρόβια μπορούν να σκοτώσουν τα παιδιά μας.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Jaxon -και παιδιά όπως αυτός- χρειάζεται να κάνει εμβόλιο κάθε μήνα του χειμώνα, με την ελπίδα να τον προστατεύσει από έναν συγκεκριμένο ιό.

Δεν υπερβάλω: Έχουν πεθάνει παιδιά. Οι πνεύμονές τους, οι καρδιές τους, τα νεφρά τους, τα συκώτια τους πασχίζουν έτσι κι αλλιώς να λειτουργήσουν και το καταφέρνουν με τη βοήθεια φαρμάκων. Αρκεί ένα μικρόβιο που θα τα κάνει να ‘βγάλουν τα άντερά τους’ και να στραγγίξουν από κάθε ενέργεια, για να τα αναγκάσει να δώσουν μια νέα, μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή τους.

Αν αφήσουμε απ’έξω το χειρότερο δυνατό σενάριο, αυτό είναι το καλύτερο δυνατό: Όταν ο Jaxon ‘κολλά’ ένα μικρόβιο χρειάζεται να μείνει τουλάχιστον για ένα βράδυ στο νοσοκομείο με ορό και ενδοφλέβια φάρμακα, με σωλήνες και μηχανήματα γύρω του, σε ένα κρεβάτι που δεν είναι δικό του, ξυπνώντας κάθε λίγο από ηλεκτρονικούς ήχους που καλούν γιατρούς, οι οποίοι μαζεύονται πάνω από το κεφάλι του αναζητώντας μια νέα φλέβα για να του πάρουν δείγμα αίματος και να του αλλάξουν φλεβοκαθετήρα.

Όλα αυτά από ένα μικρόβιο.

Είναι πολύ.

Σκεφτείτε κι εμάς, σας παρακαλώ. Έχουν και τα δικά μας παιδιά δικαίωμα στην εκπαίδευση. Αυτή είναι η φετινή χρονιά που ο Jaxon πηγαίνει στο σχολείο και είμαι τρομοκρατημένη. Είμαστε πολλοί εμείς που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα παιδιά μας. Βοηθήστε μας να τα κρατήσουμε σταθερά κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Δεν είναι απλά ένα κρύωμα.