Αρχική InfoTeens Νέα Depeche Mode “101 The Movie” στο Θέατρο Badminton

Depeche Mode “101 The Movie” στο Θέατρο Badminton

DepecheModeMoviePosterH EMI, το Eλληνικό fan club των Depeche Mode “Hysterika”, η Mute και οι Depeche Mode παρουσιάζουν ένα από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ στην ιστορία της pop, την 1η Απριλίου στο θέατρο Badminton της Αθήνας και στις 6 Απριλίου στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη.

Στην 25η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία του θρυλικού live των Depeche Mode (18 Ιουνίου 1988 στο Rose Bοwl της Pasadena στην California) η ταινία του D.A. Pennebaker προβάλλεται για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, με υπότιτλους για το ελληνικό ακροατήριο. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως, επίσης που δίνεται άδεια για μια τέτοια προβολή.

Το “101” είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί μία ομάδα fans των Depeche Mode να ακολουθούν το group στη τελευταία στάση της αμερικανικής περιοδείας του. Ο Pennebaker επέλεξε να μην ακολουθήσει τους Depeche Mode με την κλασική, ορθόδοξη σκηνοθετική ματιά των rock ντοκιμαντέρ. Επικέντρωσε το βλέμμα του στο αυθόρμητο, στο τυχαίο και στις παρορμήσεις των στιγμών. Γι’ αυτό, ίσως, το “101” παρακολουθείται από το θεατή με μία αίσθηση δέους και αμεσότητας: αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί, στα παρασκήνια, συμμετέχεις στα αστεία και στις τεταμένες στιγμές του tour crew, ανεβαίνεις στο λεωφορείο μαζί τους, ανεβαίνεις στη σκηνή τη στιγμή που ο David Gahan στέλνει αυτά τα κύματα ενέργειας στο κοινό, δημιουργώντας συναισθηματικές παλίροιες.

Το “101” κυκλοφόρησε σε album ανάμεσα στις κυκλοφορίες του “Music For The Masses” (1987) και του “Violator” (1990), συλλαμβάνοντας το group σε μία κρίσιμη εποχή, που μετά την Ευρώπη άρχισε να κατακτά μαζικά και την Αμερική. Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, οι μάχες είχαν κερδηθεί στο αμερικάνικο chart με το “Master And Servant” και το “People Are People” αλλά η περίοδος της δεκαετίας του ’90 με τα στάδια και τις αρένες βρισκόταν ακόμα μπροστά τους.

Μέσα στην ταινία, μία εκλεκτική επιλογή από εμβληματικά τραγούδια των Depeche Mode ακούγονται από μία μπάντα που πρώτα η ίδια ένιωθε το δέος της αμερικανικής ηπείρου και των καινούργιων μεγεθών της καριέρας της. Από το “Behind The Wheel” ως το “Black Celebration” και από το “Shake The Disease” ως το “Everything Counts” o Gahan εμφανίζεται ως ένας “τεράστιος” τραγουδιστής, έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση του rock star.

Από το Bassildon του Essex ως την Pasadena της California, η απόσταση διανύθηκε με δάφνες.

A film about music,
about those who sell it and those who buy it.
Those who direct it and those who write and perform it.
Those who just listen and those who listen and never forger
Master and Servant.
But which is which....

Εισιτήρια: 10€

Αθήνα:
θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013
Ώρα Έναρξης: 21:30


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.