Αρχική InfoTeens Νέα Δες την cool πλευρά της μαθητικής ζωής στο Μέγαρο Μουσικής (6/4)

Δες την cool πλευρά της μαθητικής ζωής στο Μέγαρο Μουσικής (6/4)

S-[cool]-life_MG_4492_c_Megaro (2) - mΗ σχολική ζωή είναι μόνο μάθημα και μελέτη; Ή μήπως τελικά μπορεί να είναι πιο «cool» απ’ όσο νομίζουμε;
Οι μαθητές των Γυμνασίων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής S-[cool]-life κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 μας δίνουν την απάντηση επί σκηνής, με μια παράσταση που συνδυάζει τη μουσική, το χορό και το βίντεο!

S-[cool]-life_AMouzas se prova_MG_4492_c_Megaro (13)Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S-[cool]-life αντλεί περιεχόμενο από την καθημερινή ζωή των παιδιών στο σχολείο, από το χώρο μέσα στον οποίο ζουν και δρουν, από τις καθημερινές τους ενέργειες και ανησυχίες, από την καθημερινή τους έκφραση, που είναι αξιοθαύμαστο πόσο καλλιτεχνική μπορεί να είναι, οι μαθητές καθοδηγούμενοι από εκπαιδευτικούς συνεργάτες του Μεγάρου, μυούνται στις συνεργασίες και το συνδυασμό των Τεχνών: η Μουσική συνομιλεί με το Λόγο, το Χορό, την Ερμηνεία, το Βίντεο. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους υλικό, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή μιας ολοκληρωμένης σκηνικής παραγωγής παρουσία κοινού.

Συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων της Αττικής :

4ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου, 6ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, Μουσικό Σχολείο Αλίμου, Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονίζουν:
Αλέξανδρος Μούζας τομέας μουσικής
Βίκυ Μπέτσου τομέας βίντεο-φωτογραφίας
Λίλα Ζαφειροπούλου τομέας χορού

Με τη συνεργασία φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης»).

Πότε: Κυριακή 06 Απριλίου 2014, ώρες: 11:30, 15:00

Εισιτήρια
Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, συνοδός παιδιών έως 15 ετών: €8
Γενική Είσοδος: €14

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.