Αρχική Νέα Διαδραστικό παιχνίδι "μαθαίνει" στα παιδιά ακατάλληλες λέξεις!

Διαδραστικό παιχνίδι "μαθαίνει" στα παιδιά ακατάλληλες λέξεις!

article-2669436-1F1D50A900000578-580_634x423 (1)Σοκαρισμένη μία γυναίκα από την Ουαλία άκουσε το λούτρινο παιχνίδι της κόρης της να χρησιμοποιεί υβριστικό λεξιλόγιο!

Πρόκειται για το γνωστό Furby που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το καλοκαίρι του 1998 και αμέσως έγινε πολύ αγαπητό στα παιδιά. Η φωνή του μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες, ενώ μέχρι το 2005 απέκτησε νέες δυνατότητες και βελτιωμένες κινήσεις προσώπου. Μέχρι το 2007 τα Furbies είχαν αρχίσει να χάνουν τη φήμη τους, όμως επανήλθαν στο προσκήνιο με μία σειρά προϊόντων σε 16 νέα χρώματα, και από τα Χριστούγεννα του 2013 μέχρι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν θραύση!

Η 42χρονη Louise Wilkinson αγόρασε δύο Furby, ένα για την 9χρονη κόρη της και άλλο ένα για τις δύο μικρότερες εγγονές της. Έκπληκτη άκουσε το ένα από τα δύο παιχνίδια να χρησιμοποιεί ακατάλληλες λέξεις.

ad_138898395Τα διαδραστικά αυτά παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για να επαναλαμβάνουν τα λόγια που ακούνε, αλλά η κ. Wilkinson επιμένει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της, αφού μόλις είχε βγάλει το παιχνίδι από το κουτί του.

Η 42χρονη γυναίκα απομάκρυνε και τα δύο παιχνίδια από τα κορίτσια για προληπτικούς λόγους και παραπονέθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία: «Ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα. Η κόρη μου άρχισε αμέσως να επαναλαμβάνει τη βρισιά που άκουσε και το ίδιο συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα. Είναι πολύ σοβαρό γιατί θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ανάρμοστη αυτή φράση και στο σχολείο».

Από την πλευρά της, η εταιρεία που ήδη ερευνά την καταγγελία, αναφέρει: «Ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε ότι τα παιχνίδια που πωλούμε είναι ασφαλή και κατάλληλα για τα παιδιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Furbies χρησιμοποιούν άσεμνο λεξιλόγιο. Δυστυχώς, έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που δίνουν συμβουλές για το πώς μαθαίνουν τα Furbies να βρίζουν».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.