- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Διαγνώστηκα με την πιο σπάνια μορφή καρκίνου μόλις γέννησα. Πίστεψα ότι θα πεθάνω»

Την σπαρακτική στιγμή που σκέφτηκε ότι θα πεθάνει, όταν έμαθε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου λίγο αφότου γέννησε την κόρη της, ανέσυρε στη μνήμη της μία 33χρονη μητέρα.

Η Λούσι Γκρέι από το Σέφιλντ της Βρετανίας,  είχε πόνους και αιμορραγία μετά τη γέννηση της υγιέστατης κόρης της, τον Νοέμβριο του 2016.

Έξι εβδομάδες αργότερα, μία ακτινογραφία αποκάλυψε ότι η Λούσι είχε αναπτύξει χοριοκαρκίνωμα, μία σπάνια μορφή καρκίνου της μήτρας που επηρεάζει μία στις 50.000 εγκυμοσύνες.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα ταξίδι στην κόλαση, το οποίο την άφησε σχεδόν παράλυτη, καθώς ο καρκίνος εξαπλώθηκε στη σπονδυλική της στήλη και τους μήνες της θεραπείας της βρισκόταν μακριά από την μικρή της κόρη και την οικογένειά της.

Σήμερα, η Λούσι μοιράζεται την ιστορία της για να ενημερώσει σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη ζωή μίας γυναίκας η τροφοβλαστική νόσος της κύησης και να δώσει έμπνευση και δύναμη.

«Λάτρεψα το κάθε λεπτό της εγκυμοσύνης μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα στη γέννα», ανέφερε η Λούσι, προσθέτοντας, ότι η κόρη της την γέμιζε δύναμη.

«Όταν όμως μου είπαν ότι έχω καρκίνο, σκέφτηκα, ότι θα πεθάνω. Ένιωσα τα πιο ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία ήμουν χαρούμενη που απέκτησα μωρό, από την άλλη όμως σκοτείνιασα μετά από αυτήν τη διάγνωση. Συνέχισα να σκέφτομαι γιατί να φέρω στον κόσμο αυτό το πλασματάκι και μετά να φύγω μακριά του;», πρόσθεσε.

Πηγή: Daily Mail

Ένα «ταξίδι» στην Κόλαση

Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν βασανιστικές για τη Λούσι. Μαγνητικές τομογραφίες και ακτινογραφίες αποκάλυψαν όγκους στη μήτρα, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο και κατά συνέπεια έπρεπε να υποβληθεί σε μία σειρά στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας για τους όγκους στον εγκέφαλο και στη συνέχεια χημειοθεραπεία.

Παρόλα αυτά, αυτή η σειρά θεραπειών δεν κατόρθωσε να μειώσει το μέγεθος των όγκων και η Λούσι υποβλήθηκε σε άλλους πέντε γύρους χημειοθεραπείας.

Ακολούθησε υστερεκτομή, προτού επιστρέψει τελικά στο σπίτι της τον Δεκέμβριο του 2017 με φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση του καρκίνου, στοχεύοντας καρκινικά κύτταρα στο ανοσοποιητικό.

Δυστυχώς, όμως, για εκείνη ο καρκίνος φαίνεται ότι είχε επιστρέψει, καθώς λίγες εβδομάδες αργότερα, την παραμονή πρωτοχρονιάς της ίδιας χρονιάς κατέρρευσε στο έδαφος με φρικτούς πόνους στην πλάτη και ανήμπορη να κινηθεί.

«Μου είπαν ότι μπορεί να μην ξαναπερπατήσω»

Το 2018 διαγνώστηκε ως παραπληγική και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, προκειμένου να αφαιρεθεί όγκος γύρω από τον νωτιαίο μυελό.

Μεταφέρθηκε εκ νέου στο κέντρο, όπου είχε νοσηλευτεί στην προηγούμενη  θεραπεία της και πέρασε εκεί άλλους πέντε μήνες με επιπλέον εντατικές χημειοθεραπείες και ειδική ιατρική φροντίδα.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι για εκείνους ήταν απλά μία δουλειά. Ήταν μία τρομακτική περίοδος, αλλά το προσωπικό του νοσοκομείου την έκανε να φανεί όσο το δυνατόν πιο υποφερτή. Μπορούσα να πάρω την κόρη μου στον παιδότοπο και να την ταΐσω. Το προσωπικό καθόταν μαζί μου, μέχρι να καταλάβω τι ακριβώς μου συνέβαινε. Αναζητούσα τα πάντα στο Google, αλλά μου έλεγαν ότι η εμπειρία του καθενός ανθρώπου είναι εντελώς ξεχωριστή. Πραγματικά ήμουν σε καλά χέρια», ανέφερε η Λούσι.

Τελικά, τον Μάιο του 2018 μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο και ένα μήνα μετά σε κέντρο αποκατάστασης, όπου παρέμεινε εκεί άλλους έξι μήνες.

«Μου είπαν ότι μπορεί να μην περπατούσα ξανά. Ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι, όμως προσπάθησα σκληρά και τώρα μπορώ να περπατήσω με πατερίτσες», είπε η Λούσι, η οποία ελπίζει να παντρευτεί τον Οκτώβριο του 2021.

Πηγή: Daily Mail