Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Διαγωνισμός μαθηματικών και γρίφων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Διαγωνισμός μαθηματικών και γρίφων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

last_thumb1350584530

Ένας διαγωνισμός μαθηματικών και γρίφων, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη τους επόμενους μήνες, με τους προκριματικούς γύρους να ξεκινούν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κολέγιο Ανατόλια, σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας) και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν τριμελείς ομάδες μαθητών.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη, με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολεγίου Ανατόλια (ACSTAC) και της "Καγκουρό Ελλάς", η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό".

Οι προκριματικοί
Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες για τη διευκόλυνση των μαθητών. Για τον Α΄ προκριματικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημέρες:

- Πρώτος προκριματικός: Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ.

- Δεύτερος προκριματικός: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.

- Τρίτος προκριματικός: Παρασκευή 14 Μαρτίου, στις 19:00, στο Κολέγιο Ανατόλια. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.

- Ημιτελικοί Γύροι: Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κολέγιο Ανατόλια.

- Τελικός διαγωνισμός: Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 19:00, στο ΝΟΗΣΙΣ.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στη διεύθυνση goo.gl/vi67gj

Η φυσική παρουσία ενός εκπαιδευτικού/συμβούλου κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη. Η τριμελής νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί στην τελετή λήξης του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολεγίου Ανατόλια "ACSTAC".

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφέρομενοι μπορού να απευθύνονται στο ΝΟΗΣΙΣ, στο e-mail karnezou@ noesis.edu.gr, τηλ: 2310 483 000 (εσωτ. 121), Δρ Μαρία Καρνέζου ή στο Κολλέγιο Ανατόλια: info@ acstac.gr, τηλ: 2310 398 251, Δρ Χάιδω Σαμαρά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.