Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας» από το Τελλόγλειο

«Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας» από το Τελλόγλειο

Venetoulias_Loukas_1Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. προκηρύσσει «διαγωνισμό ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας». Οι όροι και οι προϋποθέσεις του ορίζονται ως εξής: Ο διαγωνισμός καθιερώνεται, ως θεσμός, στη μνήμη του ζωγράφου Λουκά Βενετούλια.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σ’ αυτόν θα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες καλλιτέχνες έως τριάντα πέντε (35) ετών, χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό.

Οι διαγωνιζόμενοι θα υποβάλουν από ένα έργο ο καθένας, με θέμα της επιλογής τους και υλικό της προτίμησής τους. Η μεγαλύτερη διάσταση του έργου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150 εκ., χωρίς περιορισμό για μικρότερα μεγέθη.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι πενταμελής.

Τα έργα του διαγωνισμού θα εκτίθενται σε χώρο του Ιδρύματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και σε περίπτωση μεγάλου αριθμού έργων, η κριτική επιτροπή θα αποφασίζει πόσα και ποια έργα θα εκτεθούν.

Η πενταμελής κριτική επιτροπή θα επιλέγει τρία (3) από τα εκτιθέμενα έργα. Το καλύτερο από αυτά θα βραβεύεται με συμβολικό χρηματικό ποσό και στα άλλα δύο έργα θα απονέμονται δύο ισότιμοι έπαινοι.

Τα τρία επιλεγμένα έργα θα παραμένουν στη συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα δημοσιοποιείται σε κάθε διαθέσιμο μέσο και κυρίως ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, twitter κ.λπ.

Για τη φετινή, πρώτη διεξαγωγή του διαγωνισμού, η διάρκεια υποβολής των έργων ορίζεται από 1η Σεπτεμβρίου έως 30η Σεπτεμβρίου 2014, με δυνατότητα παράτασης, και ο χρόνος διενέργειας του διαγωνισμού περί τα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες: Π. Μπίκας, 2310. 991.614 (καθημερινές 9:00-15:00)

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α
546 36 Θεσσαλονίκη
2310. 991.610
www.teloglion.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.