Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Διακομιδή βρέφους στην Ιταλία για επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος

Διακομιδή βρέφους στην Ιταλία για επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος

Ένα κοριτσάκι πέντε μηνών μεταφέρθηκε σήμερα (5/1) σε εξειδικευμένο μεταμοσχευτικό κέντρο της Ιταλίας, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος. Το βρέφος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Το παιδί διαγνώσθηκε με οξεία ηπατική ανεπάρκεια αγνώστου αιτιολογίας και οι γιατροί συνέστησαν την άμεση μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού για να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος ανέλαβε σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, όλες τις διαδικασίες συντονισμού για την εύρεση μεταμοσχευτικού κέντρου και τη μεταφορά του παιδιού. Συνοδεία γιατρού και των γονιών του, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στη Ρώμη με αεροσκάφος Embraer EMB-135BJ Legacy της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθ. Ανδρέας Καραμπίνης, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της διακομιδής του παιδιού, "αποδεικνύοντας πως η άριστη συνεργασία ιατρών και επαγγελματιών υγείας δίνουν την ελπίδα ότι οι μεταμοσχεύσεις μπορούν να ανακάμψουν προς όφελος των ασθενών συνανθρώπων μας. Να σημειωθεί ότι η ανεύρεση του κέντρου υποδοχής έγινε βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας για παραπομπή στη γείτονα χώρα περιστατικών, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα. Οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις και ειδικότερα τα μοσχεύματα από βρέφη αποτελούν ειδική κατηγορία μεταμοσχεύσεων, λόγω της σπανιότητας των τόσο μικρών μοσχευμάτων και των εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών που απαιτούν. Η ανάπτυξη των παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.