Αρχική Deco Διακόσμηση: 10 υπέροχα τζάκια για το χειμώνα!

Διακόσμηση: 10 υπέροχα τζάκια για το χειμώνα!

1

Το ζητάει ο καιρός. Το κρύο τσουχτερό, τα τζάκια ανάβουν και καίνε διαρκώς και προσφέρουν τη θαλπωρή τους! Είναι η καλύτερη παρέα για το χειμώνα, ταιριάζουν σε όλα τα στυλ διακόσμησης, και τα σχέδια είναι πολλά, κατάλληλα για όλα τα γούστα.

Το απλό τζάκι θερμαίνει αποκλειστικά και μόνο με ακτινοβολία, δηλαδή τον χώρο μπροστά στο τζάκι. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα μοναδικό σημείο του σπιτιού και δίνει μια αίσθηση θαλπωρής στην οικογένεια, που συγκεντρώνεται γύρω του.

Αν σκέφτεστε να φτιάξετε ή να ανακαινίσετε  το δικό σας τζάκι, θα πρέπει να σκεφτείτε πως θα το ταιριάξετε με τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού.

Θέλετε μοντέρνο ή παραδοσιακό; Ποια τζάκια σας αρέσουν;

2

Για να διατηρήσεις το τζάκι του σπιτιού σου αναμμένο κάθε μέρα, για έναν ολόκληρο μήνα, με φυσιολογικές για την εποχή καιρικές συνθήκες, χρειάζεται να προμηθευτείς, τουλάχιστον  1 τόνο καυσόξυλα.

3

…αλλά και καλύτερη θερμοκρασία στο χώρο.

4

Για το προσάναμμα στο τζάκι,  προτίμησε  ξύλο πεύκου αλλά και ψηλά κλαδιά ελιάς, που μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να δυναμώσουν την φλόγα.

5

Τα βιολογικά ξύλα ή αλλιώς μπρικέτες, προτείνονται για τα ενεργειακά τζάκια αλλά και για τις ξυλόσομπες…

6

…γιατί μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη θερμότητα στο χώρο,  αλλά και καλύτερη καύση.

7

Προσέξτε, η καμινάδα να είναι καθαρή, για να μπορεί να τραβάει τον καπνό από το τζάκι.

8

Η συντήρηση στην καμινάδα του τζακιού, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια.

9

Τα αξεσουάρ που πρέπει να έχετε  για το τζάκι είναι μία  σχάρα, τσιμπίδα, αλλά και φτυάρι για να μπορείτε να  απομακρύνετε τις στάχτες από το τζάκι. Απαραίτητο το προστατευτικό για το τζάκι, όταν στο σπίτι υπάρχουν  παιδιά ή κατοικίδια.

10

Πως θα ανάψετε εύκολα το τζάκι; Με το προσάναμμα και τα κλαδιά, η φλόγα θα ανάψει άμεσα και γρήγορα. Μετά θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα στεγνό σκληρό ξύλο, κατά προτίμηση από ελιά ή οξιά, τα οποία έχουν  μεγαλύτερη διάρκεια στη φλόγα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.