Διακόσμηση παιδικού δωματίου: 10 παιχνιδιάρικα αξεσουάρ που κάθε παιδί ονειρεύεται!

Όσο ο καιρός «θυμώνει» και κρυώνει, τόσο οι βόλτες εκτός σπιτιού μειώνονται και το παιδικό δωμάτιο γίνεται ξανά απόλυτο καταφύγιο χαράς και παιχνιδιού!

Για να κάνουμε το δωμάτιο του παιδιού μας ακόμα πιο ελκυστικό και ευχάριστο, αναζητήσαμε αξεσουάρ και διακοσμητικά που θα το εκφράζουν και θα το προκαλούν να απολαμβάνει εκεί τον ελεύθερο χρόνο, την χαλάρωση και το παιχνίδι του.

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να εμπνέει την δημιουργικότητα, αλλά και την αγάπη για μάθηση. Χρειάζεται, λοιπόν, αξεσουάρ που να είναι πρακτικά, εντυπωσιακά και που οπωσδήποτε να ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση του παιδιού μας.

Στις παρακάτω ιδέες διακόσμησης παιδικού δωματίου από την ΙΚΕΑ, θα βρείτε σίγουρα αυτή που θα ενθουσιάσει το δικό σας πιτσιρίκι!

Μαγνητικός πίνακας ανακοινώσεων για όλα τα σημαντικά!

Εδώ κρεμάμε τα σημαντικά έγγραφα, το σχολικό πρόγραμμα, αλλά και τις ζωγραφιές του παιδιού, ώστε να μην ξαναχάσει ή ξεχάσει τίποτα! Τέλειο;

Αναλόγιο για βιβλία στο σωστό ύψος

Στιλάτο και άκρως βολικό, ιδανικό για να τοποθετούνται τα βιβλία στο ύψος των μικρών παιδιών, αλλά και αντί κομοδίνου δίπλα στο κρεβάτι.

Πουφ-στρώμα για… ξάπλες και παιχνίδια!

Άκρως χρήσιμο και βολικό, είτε για καθιστικό στο παιδικό δωμάτιο, είτε για να το απλώνετε όταν πρόκειται να φιλοξενήσετε κάποιον φίλο των παιδιών σας!

Φωτιστικό νυκτός που βάζει το παιδί στο… κλίμα!

Ό,τι πρέπει ως νυχτερινό φωτάκι, στο κομοδίνο του παιδιού – μικρού μαθητή. Μάλιστα, αλλάζει και χρώματα, ανάλογα με τη διάθεσή του.

Κουκλόσπιτο ή επίτοιχο – ράφι; Ένα αξεσουάρ για μια ζωή!

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε αυτό το πανέξυπνο αξεσουάρ στο δωμάτιό του; Κάθε κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο χρειάζεται ένα τόσο υπέροχο ξύλινο κουκλόσπιτο, στο οποίο το παιδί μπορεί να «στεγάσει» τα παιχνίδια του. Και όταν πια το παιδί θα έχει μεγαλώσει, το κουκλόσπιτο μπορεί να κρεμαστεί και να γίνει ένα ωραιότατο επίτοιχο ράφι!

Το καβαλέτο του μικρού μας καλλιτέχνη

Αυτό κι αν είναι από τα αξεσουάρ που κάθε παιδί ονειρεύεται! Ένα αληθινό καβαλέτο για μικρούς ζωγράφους, με δύο πλευρές, μία για ζωγραφική με κιμωλία και μία για χαρτί. Όχι μόνο θα διακοσμήσει ιδανικά το παιδικό δωμάτιο, αλλά και θα το κρατήσει απασχολημένο για ώρες.

Ένα μαξιλάρι – αερόστατο για επίδοξους ταξιδιώτες

Μαλακό, αρκετά μεγάλο για αγκαλιές ή για να ακουμπά την πλατούλα του στο διάβασμα και με το πιο ταξιδιάρικο σχέδιο! Ένα πραγματικό στολίδι για το κρεβάτι του παιδιού μας.

Το χαλί που σε «βάζει» στη ζούγκλα

Απλά σκεφτείτε τι εφαλτήριο αποτελεί αυτό το φοβερό χαλί για φανταστικό παιχνίδι! Το αγορίστικο παιδικό δωμάτιο θα μεταμορφωθεί αυτόματα σε σκηνικό ζούγκλας και το παιδί, ως άλλος Ταρζάν, θα ταξιδέψει σε τόπους μαγικούς!

Ένα κουτί για παιχνίδια που πάει παντού

Αν τα παιχνίδια ταξιδεύουν τα παιδιά μας στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας τους, αυτή η κόκκινη βαλίτσα είναι το ιδανικό κουτί για να τα φιλοξενήσει και να τα κρατήσει καλά φυλαγμένα. Μάλιστα, χωρά τέλεια κάτω από το παιδικό κρεβάτι.

Και φυσικά… λούτρινα κουκλάκια!

Όχι, όμως, τυχαία κουκλάκια, μα κουκλάκια που σχεδιάστηκαν από παιδιά, για να προσφέρουν χαρά σε άλλα παιδιά, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις τους προσφέρονται με σκοπό να υποστηρίζεται το δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι και την σωστή ανάπτυξη.

Το “χαμογελαστό τερατάκι” του 9χρονου Θωμά και το “πολυμήχανο ρομπότ” της 11χρονης Ριάνας

Τα παιδιά, όποια ηλικία και να έχουν, έχουν συχνά την τάση να ταυτίζονται με ένα κουκλάκι, το οποίο για δικούς τους λόγους έχει γι’αυτά ιδιαίτερη σημασία. Αγαπούν να το αγκαλιάζουν, να κοιμούνται μαζί του και να του δίνουν ρόλους στα φανταστικά τους παιχνίδια. Λούτρινα κουκλάκια, όπως τα παραπάνω, μπορεί να κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά μας τον φετινό χειμώνα!