Αρχική Deco Διακόσμηση παιδικού δωματίου: 10 ιδέες για ένα άνετο παιδικό δωμάτιο

Διακόσμηση παιδικού δωματίου: 10 ιδέες για ένα άνετο παιδικό δωμάτιο

1

Το παιδικό δωμάτιο δεν θέλει πολλά πράγματα!

Χρειάζεται λίγα και καλά για να μπορεί το παιδί να παίζει και να κινείται με άνεση. Τα έπιπλα πρέπει να είναι στο ύψος του παιδιού για να μπορεί να τα χειρίζεται και να έχουν διάρκεια ζωής. Με λίγα λόγια, είναι προτιμότερο να ταιριάζουν και στην επόμενη φάση ανάπτυξή του.

Εκτός από την κούνια, που θα φύγει σχετικά σύντομα, ας δούμε κάποιες προτάσεις για τη διαμόρφωση του βρεφικού και παιδικού δωματίου.

2

Ξεκινώντας από την βιβλιοθήκη, αποτελείται από μικρούς κύβους, ορισμένοι εκ των οποίων είναι σπιτάκια με σκέπη! Δεν χρειάζονται πάνω από δυο, για να δώσουν την εικόνα μιας «μαγικής πολιτείας» στα μάτια του παιδιού! Στολίστε την με τα παιχνίδια και τα πράγματά του, και φροντίστε να είναι σε χαμηλό ύψος.

Πολλοί χρήσιμοι είναι οι κύβοι, που τοποθετούνται στο κάτω μέρος και χρησιμεύουν και σαν παιχνίδι, και σαν κάθισμα.

3

Από το ίδιο υλικό μπορείτε να παραγγείλετε και το κρεββάτι. Το συγκεκριμένο έχει πλαϊνά προστατευτικά, και μεγαλώνει σε μήκος, ανάλογα με το παιδί σας!

4

Έχει ρόδες για να μπορείτε να το μεταφέρετε ή να το τραβάτε για να αποθηκεύσετε πράγματα ή για καθαρισμό.

5

Φτιάξτε μια μικρή χειροτεχνία σε ένα άδειο τζάμι! Λεπτές γραμμές από σκούρο αυτοκόλλητο και πολλά πουλιά, θα δώσουν μια χαρούμενη νότα στο παγωμένο τζάμι!

6

Στήστε μια απλή σκηνή –τα παιδιά δεν χρειάζονται υπερπαραγωγές- και αφήστε τα να δράσουν ανενόχλητα. Το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό με τη μελέτη! Στρώστε τους μέσα ένα παλιό στρώμα ή κουβέρτα, ένα μικρό φως ή ένα φακό και αμέσως το σκηνικό της περιπέτειας στήθηκε!

7

Ας πάμε σε αυτό το δωμάτιο. Εκτός από το κρεβάτι, έχει τοποθετημένους τους κύβους σαν βιβλιοθήκη, στο ύψος του παιδιού. Είναι από πλαστικό, όπως και το τραπεζάκι εργασίας και η μικρή καρέκλα.

8

Ένας ελέφαντας-καλάθι!

Ένα καλάθι στο δωμάτιο, είναι πάντοτε χρήσιμο. Κατά περιόδους αλλάζει περιεχόμενο, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Δέχεται παιχνίδια, κουβέρτες ή απλά συγκεντρώνει τα άπλυτα του παιδιού! Διαλέξτε ένα καλάθι σε όποια μορφή ταιριάζει και του αρέσει, για το δωμάτιο του μικρού σας.

9

Αν είναι λίγο μεγαλύτερο και χρειάζεται γραφείο, τολμήστε μια τοιχογραφία σε ένα τοίχο του δωματίου. Μια άλλη ιδέα είναι, να χρησιμοποιήσετε αφίσα ή ταπετσαρία πάνω από το γραφείο.

10

-Τέλος, κρεμάστε γιρλάντες και σημαιάκια, όπου μπορείτε!

- Φτιάξτε από αυτοκόλλητο ένα «δέντρο ανάπτυξης» και κολλήστε το στον τοίχο, έτσι ώστε να βλέπετε πόσο ψηλώνει το παιδί.

-Προσθέστε στη διακόσμηση ένα μαυροπίνακα! Διασκεδάζει πολύ τα παιδιά και καλλιεργεί τη φαντασία τους!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.