Διακόσμηση παιδικού δωματίου: Δημιουργούμε γωνιές διασκέδασης!

1

Γιατί ένα δωμάτιο να μην μοιάζει με παιδικό σταθμό; Γιατί να μην έχει γωνιές απασχόλησης και διασκέδασης; Ας κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το δωμάτιό τους, προσφέροντάς τους κίνητρα! Το κάθε παιδί έχει τα δικά του ενδιαφέροντα. Εμείς σας ετοιμάσαμε κάποιες προτάσεις, μένει να ανακαλύψετε τι αρέσει στα δικά σας πιτσιρίκια!

Γωνιά άθλησης!

Μια δραστηριότητα με πολύ ενδιαφέρον για τα μικρά αγοράκια και κοριτσάκια! Τα περισσότερα λατρεύουν τη μπάλα και θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα.  Δημιουργούμε μια γωνιά άθλησης για τους μικρούς φιλάθλους, συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο. Ένα υπέροχο τραπέζι-γραφείο βαμμένο στα χρώματα της επιλογής του, στο οποίο έχουμε προσαρμόσει δίχτυα  για πολλά γκολ!

2

Γωνιά αναρρίχησης!

Μας βγήκε αθλητής! Λατρεύει το σκαρφάλωμα, γιατί να το κρύψουμε; Με τα ειδικά ουπα στερεώστε από το ταβάνι ένα γερό και χοντρό σκοινί, και μια ρόδα αυτοκινήτου. Στην αρχή θα κάνει κούνια. Στη συνέχεια θα κάνει την τσίτα! Βάλτε και ένα κομμάτι μοκέτα ή ένα ελαφρύ στρωματάκι στο πάτωμα  για τις πιθανές πτώσεις και είστε έτοιμοι!

3

Γωνιά μουσικής!

Μια τεράστια μαξιλάρα στο παιδικό δωμάτιο είναι απαραίτητη. Ας πούμε –λέμε τώρα- ότι κουράζεται. Που θα κάτσει να ξεκουραστεί; Μια μαξιλάρα που θα μοιάζει με αγκαλιά, ζεστή και τρυφερή, είναι το κατάλληλο σημείο για να ξαποστάσει, να διαβάσει ένα βιβλίο ή να ακούσει μουσική. Μόνος περιορισμός: να είναι πραγματικά τεράστια!

4

Καλλιτεχνική γωνιά!

Και βέβαια δεν ξεχνάμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες! Κάθε παιδί που σέβεται τον εαυτό του είναι ένας μικρός Πικάσο! Ας του δώσουμε την ευκαιρία να εκφραστεί καλλιτεχνικά, αρχίζοντας από τον τοίχο! Θα το λατρέψει! Ένας τεράστιος μαυροπίνακας για να μπορεί να φτιάχνει μια ολόσωμη φιγούρα του! Θα το φτιάξετε πανεύκολα με τα ειδικά χρώματα για μαυροπίνακα. Είτε απευθείας πάνω στον τοίχο, είτε σε ένα μεγάλο κομμάτι mdf. Φανταστικό και απελευθερωτικό ταυτόχρονα! Κοινώς, σούπερ!