Διακόσμηση: Πως θα κάνετε ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος;

Οι προκλήσεις των μικρών χώρων είναι γοητευτικές! Χρειάζεται εφευρετικότητα, είτε πρόκειται για το εξοχικό, είτε για τη μόνιμη κατοικία σας.

Αν υιοθετήσετε έξυπνες λύσεις, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

3.

Τα καλά νέα είναι ότι το κλειδί για την επιτυχή διαρρύθμιση ενός μικρού χώρου – στο  καθιστικό-  θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.

Αρκεί να ξεγελάσετε το μάτι, φροντίζοντας τρεις απλές έννοιες: κλίμακα, φως, και κίνηση.

Όλα τα έπιπλα, ακόμα και η ξυλόσομπα, έχει συρρικνωθεί για να χωρέσει το μικρό καθιστικό!

3

Τα Έπιπλα για τους μικρούς χώρους πρέπει να ακολουθούν τις αναλογίες του σπιτιού, να υπάρχει ελεύθερος χώρος ανάμεσα στα έπιπλα και τους τοίχους, για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας.

2

Η μόνη εξαίρεση είναι ένα κρεβάτι. Τοποθετημένο κοντά στον τοίχο δημιουργεί μια ζεστή σπηλιά ύπνου!

5.

Επίσης, αποφύγετε τις βαριές κουρτίνες και τα βαριά έπιπλα γενικά. Κάνουν το χώρο παραφορτωμένο.

6

Αν έχετε χώρο στον τοίχο για ένα μεγάλο έργο τέχνης, μη διστάσετε να το κρεμάσετε. Μην καταναλώνετε πολύτιμο ζωτικό χώρο από τη θέση του στο πάτωμα!

7

Έπιπλα που είναι κάτω από την επιφάνεια των ματιών δημιουργούν μια αίσθηση διαφάνειας σε ένα δωμάτιο, απλώς από το γεγονός ότι αφήνουν περισσότερο χώρο.

8.

Ακόμα, το βάψιμο των τοίχων σε 2 χρώματα, ένα σκουρότερο επάνω, και λευκό στο κάτω μέρος, είναι μια καταπληκτική ψευδαίσθηση!

8

Στη κρεβατοκάμαρα προτιμήστε ένα χαμηλό κρεββάτι ή ακόμα μπορείτε να δοκιμάσετε την τοποθέτηση ενός στρώματος απευθείας στο δάπεδο.

9

Προτιμήστε χαμηλά φωτιστικά, απλά στο σχεδιασμό τους.

10

Ανοιχτόχρωμοι τοίχοι, άπλετο φως και πολυχρηστικά έπιπλα, είναι μια καλή επιλογή!

11

Τέλος, απαλλαγείτε από χαλιά με πολλά σχέδια και έντονα χρώματα και τοποθετήστε καθρέφτες σε διάφορα σημεία του χώρου. Αφήστε το σπίτι να αναπνεύσει!