Διακόσμηση σπιτιού: Αυτή είναι η νέα τάση στο βάψιμο των τοίχων

Για αρκετά χρόνια το βάψιμο των τοίχων ήταν μια απλή, βαρετή διαδικασία. Το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να επιλέξετε μια απόχρωση και να βάψετε τον τοίχο σας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το βάψιμο των τοίχων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, ενώ οι τάσεις που κυκλοφορούν κάθε σεζόν μας κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον.

Μια από τις πιο δυνατές τάσεις αυτή τη στιγμή είναι το βάψιμο σε δύο αποχρώσεις. Δείτε την ακριβή διαδικασία για να βάψετε μόνοι σας τους τοίχους σας, αλλά και ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε.

Η μέθοδος: Για να βάψετε τους τοίχους σας σε δύο χρώματα θα χρειαστείτε ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες (θα τις βρείτε σε χρωματοπωλεία), οι οποίες θα χωρίσουν τον τοίχο σας στα σημεία που θέλετε χωρίς λάθη. Κολλήστε την ταινία οριζόντια, κατακόρυφα ή και διαγώνια στο σημείο που θέλετε να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα. Βάψτε πρώτα το τμήμα του τοίχου με την πιο ανοιχτόχρωμη μπογιά και όταν στεγνώσει ξεκολλήστε την ταινία. Κολλήστε νέα ταινία εκεί ακριβώς που τελειώνει η ανοιχτόχρωμη μπογιά και βάψτε τον υπόλοιπο τοίχο με την άλλη απόχρωση.

Για να προστατέψετε το πάτωμα και τα έπιπλά σας όση ώρα βάφετε, μπορείτε να τα καλύψετε με μεμβράνες πολυαιθυλενίου που σταθεροποιούνται με αυτοκόλλητη ταινία και μπορείτε επίσης να βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Λίγο κάτω από το ταβάνι: Επιλέξετε να διαχωρίσετε τα χρώματα του τοίχου σας αρκετά ψηλά προς το ταβάνι. Με αυτό το «κόλπο» το δωμάτιό σας θα δείχνει ψηλότερο. Προτιμήστε μία πιο έντονη απόχρωση για το κάτω μέρος και μια πιο παλ για το πάνω. Για να δείχνει ο χώρος σας ακόμα πιο ψηλός μπορείτε να βάψετε το ταβάνι στην ίδια αποχρωση με το πάνω μέρος του τοίχου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.