Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Διάλεξη του Denis Knoepfler: «Αθήνα και Ρώμη λίγο πριν από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους» (13/5)

Διάλεξη του Denis Knoepfler: «Αθήνα και Ρώμη λίγο πριν από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους» (13/5)

Knoepflerpage

Ο Denis Knoepfler θα μιλήσει για τις  πρώτες σχέσεις Αθήνας και Ρώμης, υπό το φως των τελευταίων ερευνών στην ιστορία του ελληνιστικού κόσμου.

Ομιλητής
Denis Knoepfler,
Έδρα Επιγραφικής και Ιστορίας των Eλληνικών Πόλεων, Collège de France

Συντονίζει
ο Καθηγητής Αθανάσιος Ριζάκης, Διευθυντής Ερευνών του Προγράμματος Νοτίου Ελλάδος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Σε συνεργασία
με το Collège de France,
τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα &
το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση

Δευτέρα  13 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 19:00
Είσοδος ελεύθερη
με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

H συνεργασία του Megaron Plus με το Collège de France συνεχίζεται με τη συμμετοχή στο φετινό κύκλο διαλέξεων ενός ακόμη διαπρεπούς μέλους της γαλλικής και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, του Denis Knoepfler [Ντενί Κνεπφλέρ], κατόχου της Έδρας Επιγραφικής και Ιστορίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων στο Collège de France. Ο Ελβετός ιστορικός, αρχαιολόγος και επιγραφολόγος, στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 13 Μαΐου (ώρα: 19.00) στο Μέγαρο Μουσικής, θα εστιάσει το ενδιαφέρον του σε δύο εμβληματικές πόλεις της αρχαιότητας και στις πρώτες σχέσεις τους υπό το φως των τελευταίων ερευνών στην ιστορία του ελληνιστικού κόσμου. Η διάλεξή του φέρει τον τίτλο «Αθήνα και Ρώμη λίγο πριν από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους» και θα γίνει στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.
Τη διάλεξη του διακεκριμένου πανεπιστημιακού διδασκάλου και μελετητή Ντενί Κνεπφλέρ που πραγματοποιείται χάρις στη συνεργασία του Megaron Plus με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, θα προλογίσει ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Ριζάκης, Διευθυντής Ερευνών του Προγράμματος Νοτίου Ελλάδος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Ο κ. Ριζάκης μελέτησε Ελληνική και Ρωμαϊκή Ιστορία, καθώς και Επιγραφική και Νομισματική στην Ελλάδα και τη Γαλλία, έχει στο βιογραφικό του πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων, πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό έργο στη Γηραιά και Νέα Ήπειρο και έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία στην Ελλάδα και τη Γαλλία (χάλκινο μετάλλιο Ακαδημίας Αθηνών και έπαθλο Desrousseaux αντίστοιχα).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.