Αρχική InfoMommy Νέα Διαρκής ανθρωπιστική βοήθεια προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους πρόσφυγες, στον τελωνειακό σταθμό Ειδομένης του Κιλκίς

Διαρκής ανθρωπιστική βοήθεια προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους πρόσφυγες, στον τελωνειακό σταθμό Ειδομένης του Κιλκίς

foto eidomeni3

Συστηματική και διαρκής είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προς τους πρόσφυγες, στον τελωνειακό σταθμό Ειδομένης του Κιλκίς. Οργανωμένα κλιμάκια εθελοντών και υπαλλήλων του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται καθημερινά μπροστά στο κτίριο στο Λιμάνι και ταξιδεύουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για να βρεθούν στο πλευρό των προσφύγων. Κατόπιν απόφασης του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινού, η δράση θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η αυξημένη διέλευση προσφύγων από τη χώρα μας.

 
Οι εθελοντές του Τμήματος Θεσσαλονίκης μεταφέρουν κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια και προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διάρκειας (μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν κ.λ.π.), βρεφικό γάλα, είδη προσωπικής υγιεινής και υγειονομικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, τραυμαπλάστ, αντισηπτικά), σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς. Επίσης παρέχουν πρώτες βοήθειες σε όσους χρειάζονται.
Οι Ερυθροσταυρίτες συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία υποστήριξης των προσφύγων σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον συνοριακό σταθμό, σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, με φορείς και με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.

foto eidomeni 7
Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης από ιδιώτες και επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απηύθυνε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. Τμήματος Θεσσαλονίκης, στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη 10 (Λιμάνι), από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 531533, 2310 531534, 2310 531535.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.