Αρχική Quiz Διάσημες εφευρέσεις: Πότε εφευρέθηκε η πρώτη ραπτομηχανή;

Διάσημες εφευρέσεις: Πότε εφευρέθηκε η πρώτη ραπτομηχανή;

FotorCreated

Ο Ιλάιας Χάου (1819-1867) υπήρξε ο εφευρέτης της πρώτης εύχρηστης ραπτομηχανής. Εργαζόταν σε εργοστάσιο υφασμάτων, όταν άρχισε να επεξεργάζεται την ιδέα.

Στη δική του ραπτομηχανή, το μάτι της βελόνας βρισκόταν κοντά στην άκρη και χρησιμοποιούνταν 2 κλωστές. Η βελόνα περνούσε την κλωστή στο ύφασμα, γινόταν η θηλιά, και η επόμενη βελονιά περνούσε μέσα από την πρώτη θηλιά, σχηματίζοντας μια δεύτερη. Έτσι δημιουργούνταν μια γερή βελονιά.

Όλα αυτά γίνονταν με ταχύτητα, έτσι άλλαξε εντελώς ο τρόπος ραφής των υφασμάτων.

Γεννημένος στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ -9 Ιουλίου 1819 – απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη ραπτομηχανή του. Όμως, χρειάστηκε να δώσει δικαστικό αγώνα εναντίον των συνεργατών του Ισαάκ Σίνγκερ και Άλεν Γουίλσον.

Το 1854, κέρδισε τη μάχη αυτή και εξασφάλισε τα δικαιώματα της πλήρους εκμετάλλευσης της εφεύρεσής του.

Πέθανε στη Νέα Υόρκη, στις 3 Οκτωβρίου 1867.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.