- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Διάσημη YouTuber και μαμά παραδέχεται ότι ήταν λάθος να υιοθετήσει ένα παιδί με προβλήματα

Έναν μήνα αφού έγινε γνωστό, ότι το αγόρι που υιοθέτησε «τοποθετήθηκε» τελικά σε άλλη οικογένεια, η γνωστή YouTuber καναλιού για γονείς Myka Stauffer θέλησε να απολογηθεί σε όσους πληγώθηκαν από την απόφασή της.

Η ίδια και ο άνδρας της, το 2017 είχαν υιοθετήσει ένα μωρό από την Κίνα, το οποίο, ενώ γνώριζαν ότι έχει ορισμένα προβλήματα υγείας, όταν τελικά παρέλαβαν και έζησαν μαζί του διαπίστωσαν, ότι έχει πολλά περισσότερα για τα οποία κανείς δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς. Όπως οι ίδιοι εξήγησαν, το παιδί είχε σημαντική νοητική καθυστέρηση, ενώ πέρα από μία κύστη και έναν όγκο στον εγκέφαλο, σύντομα διαγνώστηκε και με αυτισμό. Αφού, λοιπόν, πέρασε από μια σειρά εξετάσεων, η Myka εξήγησε, ότι οι γιατροί αποφάσισαν πως ήταν προτιμότερο το παιδί να βρεθεί σε μία άλλη οικογένεια που θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για την φροντίδα του:

«Θέλω πρώτα απ’όλα να απολογηθώ για την αναστάτωση και να πάρω όλη την ευθύνη για την θλίψη που προκάλεσα», έγραψε η YouTuber στο blog της. «Η απόφαση αυτή στεναχώρησε πάρα πολλούς ανθρώπους και λυπάμαι ειλικρινά που απογοήτευσα τόσες πολλές γυναίκες που με καμάρωσαν ως μαμά.»

Τον περασμένο Μάιο, η Stauffer και ο σύζυγός της James αποκάλυψαν, ότι ο Huxley, τον οποίον υιοθέτησαν από την Κίνα το 2017 δεν ζούσε πια μαζί τους, γιατί εκείνοι δεν μπορούσαν να φροντίσουν σωστά τις ιατρικές του ανάγκες.

Αναφερόμενη στις επικρίσεις που δέχτηκε, η Stauffer είπε: «Λυπάμαι για την αναστάτωση και τον πόνο που προκάλεσα, αλλά και που δεν μπορούσα να πω περισσότερα από την αρχή αυτής της ιστορίας. Δεν μπορούσα ποτέ να προβλέψω όλα αυτά που μας συνέβησαν, σε προσωπικό επίπεδο, και προσπαθούσα να αντιμετωπίσω ό,τι δυσκολότερο έχει προκύψει ποτέ στη ζωή μου

Η ίδια παραδέχθηκε πόσο αφελής ήταν σε όλη την διαδικασία της υιοθεσίας και ότι χρειαζόταν περισσότερη «εκπαίδευση» πριν υποδεχθούν τον Huxley στο σπίτι τους.

«Δεν ήμουν επιλεκτική ούτε κατάλληλα προετοιμασμένη», έγραψε. «Δεν μπορώ να πω, ότι λυπάμαι για όλο αυτό, γιατί χαίρομαι που τουλάχιστον ο Huxley είναι εδώ και λαμβάνει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται. Επίσης ξέρω, ότι παρόλο που είναι πιο χαρούμενος στο νέο του σπίτι και πάει καλύτερη, συνεχίζει να βιώνει τραύμα. Λυπάμαι γι’αυτό γιατί κανένα υιοθετημένο παιδί δεν πρέπει να βιώνει παραπάνω τραύμα. Ήθελα τόσο πολύ να βοηθήσω που ήμουν πρόθυμη να φέρω στο σπίτι όποιο παιδί είχε ανάγκη. Και γι’αυτό ήμουν αφελής. Θα ήθελα να ήμουν καλύτερα προετοιμασμένη και να είχα κάνει περισσότερα. Εύχομαι να μην είχε χρειαστεί να πάρω ποτέ την απόφαση να διακόψω την υιοθεσία», κατέληξε η ίδια.

Η 32χρονη απευθύνθηκε, επίσης, σε ισχυρισμούς, ότι εκείνη και ο άνδρας της εκμεταλλεύτηκαν τον Huxley δημοσιοποιώντας όλη την διαδικασία υιοθεσίας του: «Δεν υιοθετήσαμε ένα παιδί για να πλουτίσουμε. Παρόλο που πράγματι, λάβαμε κάποια χρήματα από τα βίντεο με τον Huxley και το ταξίδι του, ωστόσο ακόμα και η τελευταία δεκάρα δόθηκε για την φροντίδα του.»

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το ζευγάρι είναι γονείς 4 ακόμα παιδιών.

Η ίδια, υποσχόμενη να επανέλθει με περισσότερα νέα για την ιστορία της, κατέληξε: «Αγαπάμε τον Huxley και ξέρουμε ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση για το μέλλον του. Προσευχόμαστε να έχει το καλύτερο μέλλον σε όλο τον κόσμο!»

Διαβάστε ακόμα: «Ζευγάρι επέστρεψε τα παιδιά που υιοθέτησε, όταν έμαθε ότι θα αποκτήσει βιολογικό παιδί [1]»