Διασκεδάσαμε, απολαμβάνοντας τη “Μαγεία των ονείρων” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Μια παράσταση υπερθέαμα για όλη την οικογένεια

Μια από τις ωραιότερες εμπειρίας των φετινών Αποκριών είναι το γεγονός ότι είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη ξεχωριστή παράσταση “Μαγεία των Ονείρων” κάτι ανάμεσα σε τσίρκο και θεατρικό δρώμενο που πραγματικά με εντυπωσίασε και με άφησε με το στόμα ανοιχτό από το πόσο ωραία παιδικά θεάματα έχουν την ευκαιρία να δουν οι λιλιπούτειοι θεατρόφιλοι.

Cirque Musical επέστρεψαν δυναμικά για ακόμη μια χρονιά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ετοίμασαν μια τσιρκοπαράσταση που αξίζει να την δείτε. Ατμοσφαιρική μαγεία, αέρινες κινήσεις, φαντασμαγορία, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ένα show ψευδαισθήσεων αποτελούν τα κύρια στοιχεία αυτού του θεάματος που θα εντυπωσιάσει και θα συγκινήσει μικρούς αλλά και μεγαλύτερους θεατές.

Παρακολουθώντας την παράσταση, τα παιδιά μεταφέρονται νοερά στη μαγεία του ονείρου και της φαντασίας και ενώ οι μεγάλοι ξαναβρίσκουν κάτι από τη χαμένη τους αθωότητα και ξαναγίνονται παιδιά. Από το πρώτο λεπτό γίναμε συνοδοιπόροι της πρωταγωνίστριας σε ένα όνειρο διαφορετικό από τα άλλα. Ένα όνειρο που  ξεφεύγει από τη γκρίζα καθημερινότητα που μας περιβάλλει και μας ματαφέρει σε τόπους μαγικούς όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

Ριψοκίνδυνα εναέρια ακροβατικά σε στεφάνι και πανιά, εντυπωσιακά ζογκλερικά, θεαματικά illusions, αιωρήσεις, fire show, εμφανίσεις – εξαφανίσεις, σύγχρονος χορός, contortion, ζωντανή μουσική και πολλά άλλα μαγικά τεχνάσματα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων.  Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ακόμη και εγώ πεταγόμουν από το κάθισμα σαν μικρό παιδάκι αναφωνώντας από έκπληξη και θαυμασμό για όλα όσα εκτυλίσσονταν επί σκηνής.

Όλοι οι πρωταγωνιστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας χάρισαν μια μοναδική θεατρική εμπειρία. Επιτρέψτε μου όμως να ξεχωρίσω λίγο παραπάνω την Ιώαννα Μπίσμπη που σαν άλλο κορίτσι λάστιχο με συνεπήρε με τη θεατρικότητα των κινήσεων της αλλά και με το πόσο άψογα εκτέλεσε το δύσκολο ακροβατικό της πρόγραμμα. Το σώμα αψηφά τους κανόνες, ακολουθεί τον ρυθμό της μουσικής και τις επιταγές της φαντασμαγορίας και καθηλώνει το κοινό.

“Η Μαγεία των Ονείρων” είναι από τα ωραιότερα παιδικά δρώμενα που έχω δει τα τελευταία χρόνια και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Χορός, κίνηση και φαντασμαγορία υποκαθιστούν την έλλειψη λόγου ενώ το σωματικό θέατρο που κυριαρχεί σε όλη τη διάρκεια του έργου δείχνει τη δύναμη των κινήσεων και του αυτοσχεδιασμού όταν απουσιάζει η ζωντάνια και η αμεσότητα του ζωντανού λόγου. Αξίζει να αναφερθούμε και στις καλά εκτελεσμένες χορογραφίες όσο και στην συνοδεία της μουσικής που δένει απόλυτα με το κάθε θεατρικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα κάθε στιγμή.

Στα συν της παράστασης και το show με τις φλόγες. Η “Μαγεία των Ονείρων” είναι μια παράσταση που υμνεί τα όνειρα και δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα υπέροχο όνειρο που όλοι πρέπει να ζήσουμε!