Διασκέδαση και ασφάλεια με τα γυαλιά ηλίου της Chicco

+Υ_Ζ+-+¬+¦+υ +Ω+¬+ψ+¬_Ζ +-+¦_Ν_Β+¦ 24m+ 19,90+__Ζ_Β_ΟΣε κάθε ηλικία τα παιδιά είναι ευάλωτα στον ήλιο, καθώς η επιδερμίδα τους δεν έχει ακόμη θωρακιστεί για να αντιμετωπίζει τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας (UV). Εκείνα που παθαίνουν έγκαυμα από τον ήλιο πριν γίνουν 18 ετών είναι πιο πιθανό να έχουν ρυτίδες από αυτά που ξεκινούν το μαύρισμα ή παθαίνουν έγκαυμα αργότερα στην ζωή τους.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά νωρίς να διδάξετε κάποιες καλές συνήθειες στα παιδιά σας που θα τα ακολουθούν σε όλη τους την ζωή.

 Τι Είναι οι Υπεριώδεις Ακτίνες UV;

Οι Υπεριώδεις Ακτίνες UV δεν είναι μέρος του ορατού φάσματος φωτός των ανθρώπων, όμως μερικά έντομα και κάποια ζώα μπορούν να δουν το φάσμα UV.

Υπάρχουν τρεις τύποι ακτινοβολίας UV:

UV-A: Οι ακτίνες αυτές προκαλούν γήρανση του δέρματος και συμβάλουν στην παρουσίαση καρκίνου του δέρματος. Οι ακτίνες UV-A περνάνε εύκολα από το στρώμα όζον στην ατμόσφαιρα της γης και είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσής μας στον ήλιο.

UV-B: Οι ακτίνες UV-B είναι και αυτές επιβλαβής προκαλώντας εγκαύματα, καταρράκτη στα μάτια και έχουν και επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι περισσότερες ακτίνες UV-B απορροφούνται από το Όζον, αλλά περνούν αρκετές που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη.

UV-C: Η πιο βλαβερή ακτινοβολία που ωστόσο, ευτυχώς, δεν περνάει στην ατμόσφαιρά της γης.

Τι βλάβες προκαλούν οι Υπεριώδεις Ακτίνες UV;

• Έγκαυμα:
Οι Υπεριώδεις ακτίνες έχουν πολύ μικρά μήκη κύματος, που έχουν σαν αποτέλεσμα πολύ υψηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας. Όταν κάθεστε πολύ ώρα στον ήλιο, δέχεστε μεγάλη ποσότητα ακτινών UV, το δέρμα γίνεται πιο αδύναμο και το αίμα συσσωρεύεται στην περιοχή του «εγκαύματος», για αυτό και ο κόκκινος χρωματισμός ενός ηλιακού εγκαύματος. Το Μελάνωμα, η πιο σοβαρή περίπτωση καρκίνου του δέρματος, πιστεύεται ότι συνδέεται σε έντονη έκθεση UV-B εγκαυμάτων που έγιναν πριν την ηλικία των 20.

• Καρκίνος:
Ενώ η σύντομη χρονικά έκθεση στην Υπεριώδη ακτινοβολία συνήθως οδηγεί σε ηλιακό έγκαυμα, η μακροχρόνια έκθεση έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του δέρματος. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του δέρματος (Skin Cancer Foundation), οι Υπεριώδης ακτίνες καταστρέφουν το DNA του δέρματος, και ενώ έχουμε τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης, το σημείο που έχει εκτεθεί περισσότερο καταστρέφεται για πάντα.
Οπτική Βλάβη:
Ενώ η πιθανότητα παρουσίασης καρκίνου του δέρματος από την υπέρ-έκθεση στον ήλιο είναι πρωταρχικής ανησυχίας, μερικές φορές ξεχνάμε πόσο σημαντικά είναι τα μάτια που είναι και πολύ επιρρεπή σε βλάβη από ακτίνες UV. Όπως και η βλάβη στο δέρμα, η περιορισμένη έκθεση των ματιών στις Υπεριώδης ακτίνες, δεν προκαλεί σημαντική βλάβη αλλά μια μικρή ενόχληση. Η πιο μακροχρόνια έκθεση στις ακτίνες UV εντείνει την γήρανση των ματιών, συμπεριλαμβανομένων καταρράκτη και τύφλωση.

Μάθετε από νωρίς τα παιδιά σας να προσέχουν τα μάτια τους

Τα παιδιά συχνά μαθαίνουν μέσω πρότυπων. Είναι η φύση τους. Εάν μάθετε στα παιδιά σας από νωρίς να φορούν γυαλιά, γυαλιά ηλίου ή άλλο προστατευτικό εξοπλισμό, θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Εξάλλου τα περισσότερα παιδιά πιστεύουν ότι τα γυαλιά ηλίου είναι “άπαιχτα”.

Χρήσιμες Συμβουλές για την προστασία από τον ήλιο

  • Να παροτρύνετε πάντα το παιδί σας να επιλέγει ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου που του αρέσει. Αγοράστε ένα δεύτερο ζευγάρι γιατί τα παιδιά συχνά σπάνε τα γυαλιά ηλίου τους. Δεν χρειάζεται να ξοδέψτε μια περιουσία για να αγοράσετε ένα καλό ζευγάρι.
  • Επιτρέψτε τoυς να έχουν άποψη στο σχέδιο των γυαλιών.
  • Διασκεδάστε όταν διαλέγετε γυαλιά ηλίου. Επιλέξτε πολύχρωμα και χαρωπά χρώματα και σχέδια.

24m+_girl_01

  •  Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά ηλίου τόσο τα δικά σας όσο και του παιδιού σας παρέχουν προστασία από τις ακτίνες UV. Αυτό σημαίνει ότι τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να μπλοκάρουν τις ακτίνες UV-A και UV-B
  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να φοράει καπέλο με φαρδύ γείσο μαζί με τα γυαλιά ηλίου. Μπορείτε να φορέστε και καπέλο εάν δεν έχετε ξεχάσει τα γυαλιά, αλλά η καλύτερη προστασία γίνεται όταν συνδυάζετε και τα δύο.
  • Θυμηθείτε ότι ο ήλιος μπορεί να βλάψει και τα μαλλιά σας. Άλλος ένας λόγος να επενδύσετε σε ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου.
  • Σιγουρευτείτε, όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου για το παιδί σας, ότι ο σκελετός ταιριάζει στο πρόσωπο του παιδιού σας. Γυαλιά ηλίου μικρότερα ή μεγαλύτερα σε μέγεθος θα κάνουν περισσότερο κακό από ότι καλό.

K-5717Γνωρίστε τα Γυαλιά Ηλίου Chicco

• Τα Γυαλιά Ηλίου της Chicco είναι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 89/686/EEC, για το επίπεδο ασφαλείας των γυαλιών ηλίου.

• Ανήκουν σε ηλιακό φίλτρο κατηγορίας 3 (δυνατής ηλιακής ακτινοβολίας) και οπτικού επιπέδου 1 (από 2).

• Παρέχουν 100% προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB (μέχρι 400nm).

• Έχουν πολωμένους φακούς που πέρα από το να σταματάνε τις ακτίνες UV, φιλτράρουν και μειώνουν την αντανάκλαση του φωτός από λείες επιφάνειες, βελτιώνοντας την αντίθεση και την διαύγεια της εικόνας.

• Οι σκελετοί των γυαλιών ηλίου είναι ειδικά μελετημένοι για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: 0m+, 12m+, 24m+