Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Διατροφικές συμβουλές για μέγιστη ενέργεια πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Διατροφικές συμβουλές για μέγιστη ενέργεια πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας

marathonios1383819086Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί την προσεχή Κυριακή (9/11) στις 9:00 το πρωί. Μαζικές είναι και φέτος οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα εκτός της αυθεντικής διαδρομής των 42.195 μέτρων, ενώ διεξάγονται και φέτος αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, ο αγώνας 1200 μ. για αθλητές των Special Olympics και ο αγώνας 1200 μ. για παιδιά.

Πρόκειται για μια δοκιμασία που απαιτεί καλή προετοιμασία και σωστό πρόγραμμα διατροφής, τόσο ανήμερα όσο και τις ημέρες που προηγούνται του αγώνα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την απαιτούμενη ενέργεια.

- Την ημέρα του αγώνα ξυπνήστε 2-3 ώρες νωρίτερα και ενισχύστε τον οργανισμό σας με ένα καλό πρωινό, πλούσιο σε υδατάνθρακες και ίσως λίγη πρωτεΐνη (π.χ. αυγό, δημητριακά, φρυγανιές με μαρμελάδα).

- Τις προηγούμενες ημέρες επίσης, φροντίστε να έχετε καταναλώσει τροφές πλούσιες σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που απελευθερώνουν ταχύτερα την ενέργειά τους στον οργανισμό, όπως ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά.

- Πολύ σημαντική είναι η ενυδάτωση του οργανισμού κατά την περίοδο της προετοιμασίας, με αρκετό νερό (8 ποτήρια την ημέρα) και φυσικούς χυμούς, ενώ δύο ώρες πριν την εκκίνηση καλό θα ήταν να καταναλώσετε 500-750 ml υγρά για να αποφύγετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.