Διατροφικές συμβουλές για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Η γιορτινή περίοδος μπορεί να παρουσιάσει σοβαρές προκλήσεις και πειρασμούς για την υγιεινή διατροφή όλων μας. Αν και τα γιορτινά πάρτι, οι επισκέψεις με την οικογένεια και τους φίλους, και οι διάφορες λιχουδιές στο γραφείο είναι γενικά (ελπίζουμε) ευχάριστες εμπειρίες, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όσον αφορά την περιφέρεια της μέσης σου. Τώρα που ένα μεγάλο μέρος της σεζόν έχει περάσει, η προσοχή μας στρέφεται στην επερχόμενη Πρωτοχρονιά.

Παρακάτω παραθέτουμε τις καλύτερες διατροφικές συμβουλές από τους ειδικούς για το πώς να κινηθείς στα πάρτι της Πρωτοχρονιάς, ανεξάρτητα με τον τρόπο που σκοπεύεις να την γιορτάσεις.

New-Years-Eve-buffet-spread-at-Spices-Cafe

Εάν σκοπεύεις να πας σε πάρτι στο σπίτι κάποιου άλλου:
Επέλεγε ένα clutch για τσάντα. Έτσι, θα έχεις μόνο ένα χέρι ελεύθερο κάθε φορά για να κρατάς το ποτό σου ή το πιάτο σου.
Φέρε μαζί σου ένα “υγιεινό” πιάτο (π.χ. φρούτα ή νωπά λαχανικά με ένα dip χαμηλών θερμίδων) που ξέρεις ότι είναι ασφαλές να τρως όλο το βράδυ χωρίς να κάνεις μεγάλη ζημιά στο διατροφικό σου πρόγραμμα.
Μην “πέσεις” στο φαγητό και το ποτό αμέσως μόλις φτάσεις στο πάρτι. Σκέψου ότι δεν είσαι εκεί μόνο για να φας και να πιεις. Αφιέρωσε κάποιο χρόνο στο να κάνεις τους γύρους σου, να χαιρετήσεις τους οικοδεσπότες και τους άλλους καλεσμένους και να κάνεις παρέα πριν αρχίσεις να τρως και να πίνεις. Όσο περισσότερο περιμένεις να ξεκινήσεις να τρως, τόσο λιγότερη ζημιά θα κάνεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα.
Απομακρύνσου από το φαγητό. Μην κάθεσαι ή στέκεσαι κοντά στο τραπέζι με τα φαγητά, επειδή θα τρως συνεχώς ασυναίσθητα.
Αξιολόγησε όλα τα προσφερόμενα εδέσματα και ποτά, πριν κάνεις τις επιλογές σου. Κάποια τρόφιμα και ποτά προσφέρουν περισσότερες θερμίδες χωρίς αναγκαστικά να σε ανταμείβουν με την ανάλογη γευστική ικανοποίηση.
Μην πας στο πάρτι “πεθαίνοντας” στην πείνα.
Εστίασε την προσοχή σου στις σπιτικές λιχουδιές ή στα εδέσματα που είναι μοναδικά και είναι δυσεύρετα τις άλλες μέρες του χρόνου.

new-years-eve-1024x682

Αν μείνεις στο σπίτι σου:

Διάβασε τη συνέχεια στο infowoman.gr