Αρχική InfoMommy Υγεία «Διαβήτης & εκπαίδευση / ομάδες εκπαίδευσης» από το glykouli.gr

«Διαβήτης & εκπαίδευση / ομάδες εκπαίδευσης» από το glykouli.gr

ImageHandler

Στην εκπομπή "Γλυκές Εμπειρίες", της προηγούμενης Τετάρτης, 20.00 - 22.00, αναπτύχθηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα, που αφορά την αναγκαιότητα εκπαίδευσης σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη και τις ομάδες εκπαίδευσης.

Καλεσμένη ήταν η γνωστή Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος κα Γεωργία Κάσση (διατέλεσε ως μόνιμη ενδοκρινολόγος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, ήταν από τις πιο αξιόλογες διαβητολόγους του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου του Βόλου και σήμερα βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας»).

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από την εκπομπή, ενώ πατώντας τον σύνδεσμο από κάτω θα μπορέσετε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

«..Χθες έπαθα μια φοβιστική υπογλυκαιμία και μάλιστα ήμουν σε ιατρείο ορθοπεδικού όπου  και περίμενα να έρθει η σειρά μου. Ο λίγος κόσμος που περίμενε και με είδε να τρέμω, να κατεβάζω τις ζάχαρες, να λούζομαι στον ιδρώτα, σοκαρίστηκε.

Όταν συνήρθα και εξήγησα ότι είμαι διαβητική, όλοι είχαν και κάποιον γνωστό τους διαβητικό αλλά δεν ήξεραν να μου πουν αν είναι τύπου1 ή τύπου2. Για μια φορά ακόμα τους εξήγησα την τεράστια διαφορά μεταξύ του τύπου 1 και του τύπου 2  και νομίζω για μια φορά ακόμα είδα τη βαρεμάρα στα μάτια τους.

Ο κόσμος ΔΕΝ έχει ιδέα τι τραβάμε στην καθημερινότητα μας, θα μου πεις εδώ δεν έχει ιδέα ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρης και τολμά να πει ότι ο διαβήτης (γενικά ο διαβήτης) είναι ιάσιμος, είναι αναστρέψιμος.

Όταν το άκουσα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι «μη αναστρέψιμη είναι η ελεεινή κατάσταση στην χώρα μου». Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η ελάχιστη παροχή που μας οφείλουν είναι η εκπαίδευση. Ο διαβήτης είναι τόσο δύσκολος που είναι έγκλημα μετά την διάγνωση να μην μας προσφέρουν ομάδες εκπαίδευσης για να βοηθηθούμε.

Αυτό που τελικά αναγνώρισα με τα χρόνια είναι ότι πρέπει να βγούμε και να τους εκπαιδεύσουμε εμείς να γίνουν πρώτα «άνθρωποι», πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε να μάθουν για τον διαβήτη μας και τότε ίσως καταλάβουν και μας σεβαστούν….. Τελικά έχω να μάθω μόνη μου τον διαβήτη μου και να παλέψω να σου μάθω τον διαβήτη μου….»

Μαρία

Ακούτε την εκπομπή εδώ: http://www.mindradio.gr/play.php


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.