Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα "Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου" (1-2/2)

"Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου" (1-2/2)

teacher2Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνουν διημερίδα με θέμα "Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου".

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 1 και 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου και την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου .

Στη διημερίδα αυτή μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν εκπαιδευτικοί της δημόσιας και της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτως ειδικότητας. Οι εισηγητές, πανεπιστημιακοί, σχολικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα καλύψουν θέματα που αφορούν στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές έρχονται σε επαφή και προσλαμβάνουν τη γλώσσα μέσα από τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα ή τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής τους. Αναλυτικότερα, την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που αφορούν στην επαφή των μαθητών με τη γλώσσα μέσα από το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, τη δημιουργική γραφή με τη χρήση πολυμέσων, τα Αρχαία Ελληνικά και την Ιστορία. Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που αφορούν στην επικοινωνία των μαθητών με τη γλώσσα μέσα από τη Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Βιολογία, την Τεχνολογία και τις Ξένες Γλώσσες.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στη διημερίδα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου, www.avgoulea.gr, και να συμπληρώσετε την απλή φόρμα δήλωσης συμμετοχής που θα βρείτε στην αρχική σελίδα ή να επικοινωνήσετε με το σχολείο στο 211 500 2300, με την κυρία Εύη Δραγούνη (εσωτ. 110) κατά τις πρωινές ώρες (09:00-14:00) ή με την κυρία Λούπη Πέρσα (εσωτ. 114) κατά τις απογευματινές (16:00-20:00). Τέλος, μπορείτε να εγγραφείτε δηλώνοντας τα στοιχεία σας στη γραμματεία του σχολείου κατά τη διάρκεια της διημερίδας.

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όσους παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας στο τέλος αυτής.

Εκπαιδευτήρια  Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου

Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι

211 500200, f


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.