Αρχική InfoBaby Τοκετός Δίδυμη κύηση με περιστατικό μικροκεφαλίας λόγω Ζίκα μόνο στο ένα βρέφος- Ο γρίφος που απασχολεί τους επιστήμονες

Δίδυμη κύηση με περιστατικό μικροκεφαλίας λόγω Ζίκα μόνο στο ένα βρέφος- Ο γρίφος που απασχολεί τους επιστήμονες

Μία ιδιαίτερη περίπτωση μελετούν οι επιστήμονες που προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της επιδημίας του ιού Ζίκα στη Βραζιλία: την περίπτωση γυναικών που γέννησαν δίδυμα από τα οποία, όμως, μόνο το ένα πάσχει από μικροκεφαλία. Στην περίπτωση της Jaqueline Jessica Silva de Oliveira, οι γιατροί είδαν ότι το ένα από τα δύο παιδιά που κυοφορούσε έπασχε από μικροκεφαλία όταν πήγε για υπέρηχο ρουτίνας. Ήλπιζε ότι έκαναν λάθος. Ο γιος της γεννήθηκε υγιής τον Νοέμβριο, αλλά η δίδυμα αδελφή του γεννήθηκε με εμφανώς μικρότερο κεφάλι και παρακολουθείται από ομάδα νευρολόγων και φυσιοθεραπευτών.

jaqueline-jessica-silva-de-oliveira-com-seus-filhos-gemeos-lucas-e-laura-a-menina-nasceu-com-microcefalia-e-o-menino-nao-1453122741666_615x470
Η Oliveira νόσησε από τον ιό κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της και, όπως λέει, οι γιατροί θέλουν να μελετήσουν τα δίδυμα για να δουν τι ήταν εκείνο που προστάτευσε τον γιο της από τον ιό, ώστε να βοηθήσουν ει δυνατόν άλλα παιδιά. Σύμφωνα με το Reuters, τα δίδυμα της Oliveira είναι μία από τις πέντε περιπτώσεις διδύμων με Ζίκα που μελετούν οι επιστήμονες στο Σάο Πάολο.

http---hss-prod.hss.aol.com-hss-storage-midas-706d5caf4a11a80ac3ba4b2586d03531-203787257-RTX2D5QB


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.