Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Διευθυντής απέλυσε υπάλληλο όταν είπε ότι είναι έγκυος

Διευθυντής απέλυσε υπάλληλο όταν είπε ότι είναι έγκυος

Good-news-for-pregnant-working-womenΑύξηση κατά 25% παρουσίασαν σε σχέση με πέρυσι οι αναφορές που εξέτασε ο Συνήγορος του Πολίτη για θέματα που σχετίζονται με διακρίσεις λόγω φύλου στους εργασιακούς χώρους.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές γυναικών που πρόκειται να πάρουν ή ήδη βρίσκονται σε άδεια εγκυμοσύνης, μητρότητας ή ανατροφής, καθώς αν και τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι λιγότερα από αυτά που καταγράφηκαν το 2012, κάποια ήταν ιδιαίτερα κραυγαλέα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εγκύου υπαλλήλου εμπορικής εταιρείας, που αναφέρει το «Έθνος», στην οποία ανακοινώθηκε η απόλυση μόλις είπε στον διευθυντή της ότι είναι έγκυος. Όταν η γυναίκα του επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αυτός την προσέβαλε και της… έκοψε την πρόσβαση στο ασανσέρ. Συγκεκριμένα της είπε ότι δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί πλέον και ότι αναγκαστικά θα ανεβαίνει από τις σκάλες καθώς το ασανσέρ είναι μόνο για τους πελάτες και τα στελέχη της επιχείρησης. Παράλληλα, συνέχισε τα προσβλητικά του σχόλια μέχρι και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης της υπαλλήλου.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, όταν δέχθηκε τη σχετική αναφορά παρενέβη, επισημαίνοντας στον διευθυντή ότι οι πράξεις του είναι παράνομες και πείθοντάς τον να συμμορφωθεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.