Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Δικαιούμαι διατροφή μετά από 13 χρόνια γάμου και χωρίς παιδιά; Είμαι άνεργη και δεν έχω άλλους πόρους διαβίωσης....."

"Δικαιούμαι διατροφή μετά από 13 χρόνια γάμου και χωρίς παιδιά; Είμαι άνεργη και δεν έχω άλλους πόρους διαβίωσης....."

divorce

"Δικαιούμαι διατροφή μετά από 13 χρόνια γάμου και χωρίς παιδιά; Είμαι άνεργη και δεν έχω άλλους πόρους διαβίωσης. Δούλευα στο μαγαζί του αδερφού του άνδρα μου για 10 χρόνια χωρίς ένσημα και μισθό. Ο σύζυγος έφυγε μαζί με το αμάξι μου και πήρε και τα βιβλιάρια με τα χρήματα μαζί του. Τι να κάνω; Ποια είναι τα δικαιώματά μου;

Απάντηση:

Ασφαλώς δικαιούστε διατροφής, με την προϋπόθεση ότι, ο εν διαστάσει σύζυγός σας έχει εισοδήματα που επαρκούν για τη δική του διατροφή. Θα πρέπει να αποδείξετε ότι εσείς δεν έχετε εισοδήματα από καμία πηγή και συνεπώς ο σύζυγός σας είναι υπόχρεος για τη διατροφή σας. Το ποσό της διατροφής καθορίζεται κατά περίπτωση και σε σχέση με το ποσό του εισοδήματος του συζύγου σας, που υπερβαίνει τη δική του διατροφή. Όσον αφορά για τα χρηματικά ποσά που περιέχονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους είστε συνδικαιούχος, εφόσον ο εν διαστάσει σύζυγός σας, δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα ποσά αυτά του ανήκουν (είναι από δικά του εισοδήματα, δωρεές προς αυτόν, κλπ) τότε πρόκειται περί κοινών αποκτημάτων μετά το γάμο, τα οποία ανήκουν εξίσου και στους δύο συζύγους, συνεπώς και σε σας. Προκειμένου να τα διεκδικήσετε, θα πρέπει να προσλάβετε δικηγόρο.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.