Δίκη για τη μικρή Άννυ: Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους δραστες της φρικτής δολοφονίας του παιδιού

‘Επεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η αυλαία της δίκης της φρικιαστικής δολοφονίας της 4χρονη Άννυ το Πάσχα του 2015, μέσα στο σπίτι της επί της οδού Μιχαήλ Βόδα, από τον τον πατέρα της και ένα φίλο του.

Οι αφηγήσεις όσων προηγήθηκαν του εγκλήματος αλλά και τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που διαδραματίστηκαν στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα πολλές φορές «πάγωσαν» το ακροατήριο αφού πρόκειται για μια υπόθεση που δεν χωρά ανθρώπινος νους. Ο πατέρας της Άννυ,  Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε πως τη σκότωσε ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Μάλιστα, κατονόμασε τον συγκατηγορούμενο του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστό ή Νικολάι ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων και ο Σάββας τον εμπλέκει για να τον εκδικηθεί.

%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%ae-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%cf%85-2-1

Η εισαγγελέας, Μαρία Δημητριάδου, είχε πρότεινει την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ, και την ενοχή, για όλες τις κατηγορίες, του πατέρα Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββα και του φίλου του Ναζίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι. Κατά την κ. Δημητριάδου και οι δύο: «Ψυχροί, παγεροί και χωρίς συναίσθημα, σκότωσαν με οξύ και βίαιο τρόπο το παιδί και με νηφαλιότητα σχεδίασαν τον τεμαχισμό για να αποκρύψουν πώς πέθανε».

Σήμερα, ενοχοι για την από κοινού δολοφονία και τον τεμαχισμό του σώματος της 4χρόνης Άννυ κρίθηκαν τόσο ο πα-τέρας όσο και ο φίλος. . Ο πατέρας της Άννυ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση κατά συναυτουργία, της περιύβρισης νεκρού, της παρανομης οπλοχρησίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο φίλος του Νικόλαι, ο οποίος απο μάρτυρας κλειδί μετατράπηκε σε κατηγορούμενο. Ο Νικολάι κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, της περιύβρισης νεκρού και της παρανομης οπλοχρησίας.

Η μητέρα της Άννυ κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία 4-3, καθώς ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δυο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης της και προτάθηκε να της επιβληθεί ποινη κάθειρξης έξι ετών Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Στον ιδιοκτήτη διαμερίσματος που κατηγορείται για ψευδορκία η εισαγγέλεας πρότεινε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ετών.

«Πώς είμαι ένοχος;» διερωτήθηκε ο Σάββας μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα δεν ζήτησε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα ο  συνήγορος υπεράσπισης του Νικολάι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας υποστηρίζοντας ότι βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος .

Επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας Έδρας, Μαρία Δημητριάδου, πρότεινε στους δικαστές να μην δεχθούν κανένα για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, ενώ για την μητέρα του παιδιού -για την οποία η εισαγγελέας είχε ζητήσει απαλλαγή- είπε πως θα πρέπει να της αναγνωριστεί αυτό των «μη ταπεινών αιτίων».

Όπως είπε για τον πατέρα της Άννυ και τον φίλο του, η κ. Δημητριάδου: «Πώς να προτείνω ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου; Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη» .

Για τη Δημητρίνα Μπορίσοβα, η εισαγγελέας ανέφερε: «Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον, το δικό της και της οικογένειάς της». Η διαδικασία συνεχίζεται με την συζήτηση επί των ελαφρυντικών και αμέσως μετά, το δικαστήριο θα αποφανθεί επί των ποινών.

download-1

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης, εμφανίστηκε κατά 95% σίγουρος ότι η αδικοχαμένη μικρούλα τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Ο ειδικός επιστήμονας προέβη σε αυτό το συμπέρασμα από το γεγονός ότι στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα βρέθηκαν διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος, αναφέρει το Newsit.gr. Μάλιστα, όπως ανέφερε φανερά συγκλονισμένος  για το αποτρόπαιο του εγκλήματος «Στα 26 χρόνια που είμαι στην ιατροδικαστική,  βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω γνωρίσει! Πρέπει να βρεθεί μιας γενεσιουργός αιτία της ψυχικής δράσης του κατηγορουμένου…»