- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Δικηγόρος ξεσπά για τα “παραθυράκια” της συνεπιμέλειας που επιτρέπουν πρόωρη αποφυλάκιση του 33χρονου

Ο νέος νόμος για τη συνεπιμέλεια έχει παραθυράκια [1], σύμφωνα με τη δικηγόρο Φανή Γιωτάκη, μέλος της Επιτροπής Οικογενειακού Δικαίου, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά.

Αυτό δείχνουν εξάλλου και οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου που τον εμφανίζουν ως στοργικό πατέρα που ενδιαφέρεται για το μέλλον του παιδιού του.

Τα “παραθυράκια” της συνεπιμέλειας που θα επικαλεστεί ο συζυγοκτόνος

Οι δηλώσεις ότι ο δολοφόνος συνεχίζει να είναι πατέρας, είναι σύμφωνα με την κ. Γιωτάκη απόδειξη ότι θα κάνουν χρήση των κενών στο νέο οικογενειακό δίκαιο, καθώς μπορούν να επικαλεστούν ότι δεν έχει υπάρξει οριστική καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως εξηγεί η δικηγόρος στο MEGA, τα κενά αυτά δίνουν πάτημα στη διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, αρά και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί. [2]

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσης του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ ομολογία δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία», σημείωσε.

Το “κλειδί” της υπόθεσης η γονική μέριμνα

Το κλειδί, όπως θα αποδειχθεί τις επόμενες μέρες, είναι η γονική μέριμνα. Αν ο καθ’ ομολογία δολοφόνος καταφέρει να την διατηρήσει, πιθανότατα θα καταφέρει να παίρνει άδειες μετά την καταδίκη του ή ακόμη και να αποφυλακιστεί πρόωρα.

«Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του αυτό. Είναι μια διάταξη που μπορεί να πατήσει πάνω και να έχει ένα παραθυράκι για να κρατήσει τη γονική μέριμνα. Μα το έχει πει ήδη. Το έχει δηλώσει και ο συνήγορός του, ότι εξακολουθεί να είναι πατέρας. Δεν μπορεί να χάσει την ιδιότητα του πατέρα [3]

“Η αδελφή της Καρολάιν στις Φιλιππίνες η ιδανική λύση για τη μικρή Λυδία”

Στον απόηχο των συζητήσεων και μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη για την επιμέλεια της 12 μηνών Λυδίας, καθώς τόσο η οικογένεια της αδικοχαμένης Κάρολαιν [4] όσο και οι γονείς του συζυγοκτόνου [5] έχουν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν το μεγάλωμα του παιδιού. Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς του ο 33χρονος συζυγοκτόνος  επιθυμεί να  υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.

Ο δικηγόρος Μάρκος Κουντουρούδας [6] με ανάρτησή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η επιμέλεια της μικρής Λυδίας ιδανικά θα έπρεπε να δοθεί στην αδερφή της Κάρολαιν στις Φιλιππίνες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ” Σχετικά με την υπόθεση ανάθεσης της επιμέλειας της μικρής Λυδίας στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, θεωρώ ότι η Βέλτιστη Λύση θα ήταν η ανάθεσή της στην αδελφή της αποβιώσασας αδελφής της, που διαμένει στις Φιλιπίννες, καθώς – αν εξετασθεί κι ευρεθεί κατάλληλη – είναι σίγουρο ότι θα της εξασφαλίσει την απαραίτηση ψυχική ηρεμία και γαλήνη για ν’αναπτυχθεί σωστά, μακριά από το ήδη νοσηρό περιβάλλον, που έχει δημιουργηθεί εδώ στην Ελλάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η μόνη κατάλληλη οικογένεια να την αναλάβει είναι φυσικά εκείνη της μητέρας στην Αλόννησο, καθώς εκεί θα έχει την αμέριστη Συμπαράσταση και Στοργή όλων των κατοίκων αυτού του όμορφου νησιού !
Άλλη λύση (ήτοι, επιμέλεια από την οικογένεια του πατέρα)  ΔΕΝ χωρεί, άλλως θα προκαλέσει πλείστα όσα (ψυχοσωματικά κυρίως) Προβλήματα στο παιδί, καθώς πέραν της διαρκούς ψυχικής διατάραξης που θα υφίσταται σε κάθε τυχόν επικοινωνία με τον Δολοφόνο, θα Κινδυνεύει, επίσης, πάντα από τον Ψυχικά Αναίσθητο (μην πω Άψυχο …) δήθεν “Πατέρα” του, που άγνωστο είναι τι θα είχε κάνει και στο παιδί, αν θεωρούσε εκείνη τη στιγμη, ότι μπορεί να τον συνέφερε ακόμα και η δική του θανάτωση στην “ολοκλήρωση του σκηνικού της ληστείας” του …
Κοινώς, το παιδί αυτό Εξακολουθεί να Κινδυνεύει από τον Δολοφόνο-πατέρα του και θα Κινδυνεύει και στο μέλλον …”