Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Δηλώνουμε συμμετοχή για το Ecocamp στον Ερύμανθο (28/7-3/8)

Δηλώνουμε συμμετοχή για το Ecocamp στον Ερύμανθο (28/7-3/8)

ECOCAMP 2014_Slide11Μία ξεχωριστή και υπέροχη ιδέα, που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα, συνεχίζει και φέτος το καλοκαίρι το Ecocity. Πρόκειται για το Ecocamp, την ειδική περιβαλλοντική κατασκήνωση που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται για εφήβους 13-16 ετών, που κατοικούν στις πόλεις.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 10η χρονιά, στη μαγευτική και καταπράσινη Ροδέα, σε μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής. Μέσα στο ελατοδάσος, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Το Ecocamp είναι μια περιβαλλοντική κατασκήνωση με προτεραιότητα στη καλλιέργεια των έφηβων μέσα από τη φιλοπεριβαλλοντική παρέα και στις θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακές δράσεις, όπως το ζύμωμα του ψωμιού, το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα και τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.

ECOCAMP 2014_Slide3Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και θα παρακολουθήσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον και την παράδοση που χάνεται. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία, ή ορειβατικό ποδήλατο πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.
Το Ecocamp είναι μια πρόταση του Ecocity που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Η κατασκήνωση θα υλοποιηθεί από 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου και θα συμμετέχουν νέοι από όλη τη χώρα.

Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή και να δηλώσετε συμμετοχή για τους εφήβους σας στην Υπεύθυνη Συντονισμού του Ecocity Ιωάννα Φακιδάρη στο τηλέφωνο 210-6196757, ενώ για περισσότερα στοιχεία και το πλήρες πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecocamp.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.