- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Δηλώσεις “φωτιά” για όσους θόλωσαν την εικόνα των 3 θανάτων – Νέες διώξεις και συλλήψεις

Εντός των ημερών αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιρίδας, των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου από την Πάτρα. [2]

Ιατροδικαστής Λέων: Επιστήμονες άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την εικόνα

Για «επιστήμονες που άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την ”εικόνα”» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο twitter ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επιχειρώντας να ξεδιαλύνει το τοπίο των αμφιβολιών στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Το σχόλιο του ιατροδικαστή στο Twitter έχει ως εξής: «Πολλοί προβληματιστήκατε για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών. Είναι εύλογος προβληματισμός αφού βρέθηκαν ακόμα και επιστήμονες που άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την «εικόνα». [3] Η περίοδος αυτή θα τελειώσει με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες».

Τα πορίσματα για Μαλένα και Ίριθα θα φέρουν νέες διώξεις;

Το παζλ της σκοτεινής ιστορίας της Πάτρας ολοκληρώνεται και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν τελειώσει τα πάντα σχετικά με την έρευνα γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών.

Δυσχέρειες εντοπίστηκαν στην υπόθεση της Μαλένας, καθώς δεν υπάρχουν ζωτικά όργανα του κοριτσιού, όπως ο εγκέφαλος, που θα μπορούσαν να δείξουν ασφυξία. Ωστόσο, εκτιμάται πως ο θάνατος της Μαλένας θα αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια. [4]

Επιπλέον, κρίσιμη θεωρείται η εξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείο στο Ρίο.

Τα φάρμακα τα έδινε η μητέρα, μέχρι που άλλαξε η οδηγία

Την ίδια ώρα, το live news, αποκαλύπτει τι ανάφερε στις αρχές, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων, για την χορήγηση των φαρμάκων της Τζωρτζίνας. Την ημέρα που το κοριτσάκι έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, η μητέρα ζήτησε να χορηγεί η ίδια τα φάρμακα της γαστροστομίας της 9χρονης κόρης της.

«Πήγα στη μαμά και τη ρώτησα αν είχε μαζί της τα φάρμακα που θα χορηγούνταν από τη γαστροστομία. Μου είπε ότι τα είχε και η δεύτερη ερώτηση που της έκανα ήταν αν ξέρει να χορηγεί αυτά τα φάρμακα από τη γαστροστομία. Μου απάντησε ότι ήξερε να τα χορηγεί και συγκεκριμένα μου είπε: «εγώ τα δίνω στο σπίτι». Το ότι αφήνουμε τους γονείς να χορηγούν οι ίδιοι κάποια φάρμακα στα παιδιά τους είναι μια κοινή πρακτική, κάτι που το κάνουμε. Ο λόγος είναι γιατί συνήθως πρόκειται για παιδιά που ακολουθούν μια μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή, η οποία δίνεται και στο σπίτι. Επίσης επιτρέπουμε στους γονείς να χορηγούν την αγωγή όταν είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν πώς να το κάνουν. Ποτέ όμως δεν επιτρέπουμε στους γονείς χορήγηση ενδοφλεβίων φαρμάκων», αναφέρει η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων.

Γιατρός και νοσηλευτές συμφώνησαν να χορηγεί η κατηγορουμένη τα φάρμακα του παιδιού, ενώ σύμφωνα με την νοσηλεύτρια στο νοσηλευτικό δελτίο του παιδιού αναγραφόταν «τα δίνει η μητέρα» κάθε φορά που η Πισπιρίγκου έδινε η ίδια τα φάρμακα της Τζωρτζίνας μέσω της γαστροστομίας.

«Σε συνεννόηση με τον γιατρό, αποφασίσαμε ότι τα φάρμακα από τη γαστροστομία θα τα χορηγεί η μητέρα. Το ότι τα φάρμακα από τη γαστροστομία θα τα χορηγεί η μητέρα, γράφτηκε και στην κάρτα φαρμάκων του παιδιού, και αν δεν κάνω λάθος το έγραψα και στο νοσηλευτικό δελτίο του παιδιού. Αναλυτικά τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα, οι ποσότητες, η οδός χορήγησης, η ημερομηνία και ποιος από το νοσηλευτικό προσωπικό της τα χορήγησε, φαίνονται αναλυτικά στον ιατρικό της φάκελο».

Η μοιραία αλλαγή στη χορήγηση των φαρμάκων

Ωστόσο ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν καταλήξει το 9χρονο κοριτσάκι, η οδηγία άλλαξε και στις 28/9 αποφασίστηκε, η Πισπιρίγκου να μην χορηγεί πλέον η ίδια τα φάρμακα του παιδιού, αλλά να δίνονται από τις νοσηλεύτριες.

«Το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, κατά την παραλαβή των ασθενών, ενημερώθηκα ότι η Τζωρτζίνα το προηγούμενο βράδυ (28/1) είχε κάνει κάποιο επεισόδιο ταχυκαρδίας και ότι είχε πυρετό, αλλά εκείνη την ώρα ήταν απύρετη. Επίσης ενημερώθηκα από τις νοσηλεύτριες της βραδινής βάρδιας, ότι η γιατρός είχε δώσει εντολή τα φάρμακα της γαστροστομίας να χορηγούνται πλέον από εμάς και όχι από τη μητέρα, συμπλήρωσε η νοσηλεύτρια.

Το πρωί του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι που έφυγε η νοσηλεύτρια, όπως λέει είχε την έννοια της στην Τζωρτζίνας, παρακολουθώντας συχνά την μικρούλα να είναι ήρεμη στο κρεβάτι. Τίποτα δεν προμήνυε ότι 10 λεπτά μετά το τέλος της βάρδιας της και την αναχώρηση της από το νοσοκομείο, το κοριτσάκι θα έφευγε από τη ζωή, με την ίδια να ξεσπάει σε κλάματα όταν το έμαθε.

Στο βάθος νέες διώξεις και συλλήψεις

Οι Αρχές δένουν το παζλ καθημερινά όλο και περισσότερο. Οι σκέψεις για τριπλή εγκληματική ενέργεια βρίσκονται συνεχώς στο μυαλό υψηλόβαθμων αξιωματικών που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα. [5]

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται επίσης, να μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα, προκειμένου να λάβει καταθέσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας.

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή δεν αποκλείεται να έχει καταθέσει και η Αγγελική Τζιόλα, η ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία στο 6 μηνών βρέφος και η οποία θα φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του, αφού πέθανε στην κούνια του σπιτιού του με την μητέρα, αλλά και τη θεία της Δήμητρα Πισπιρίγκου να είναι οι μόνες παρούσες.

Διαβάστε επίσης:

Τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν η 36χρονη μάνα βρεθεί στο κενό από το μπαλκόνι και σκοτωθεί(video) [6]

Τραγωδία στην Κομοτηνή: 22χρονη φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή στην Πανεπιστημιούπολη [7]

“Δεν είναι τραγικό γεγονός ο θάνατός του είναι ευτύχημα”: Η εξομολόγηση γνωστού Έλληνα για την απώλεια του 11χρονου γιου του [8]