Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Δηλώστε οικογενειακώς συμμετοχή στο 1ο ημιμαραθώνιο Δήμου Μαραθώνoς (8/9)

Δηλώστε οικογενειακώς συμμετοχή στο 1ο ημιμαραθώνιο Δήμου Μαραθώνoς (8/9)

skrace2Την Κυριακή το πρωί εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρία και σχεδιάστε μαζί με τα παιδιά μια διαφορετική απόδραση που θα συνδυάσει τη χαρά της εκδρομής στη φύση με τον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Πώς όμως θα συνδυαστούν όλα αυτά χωρίς  η δραστηριότητά σας αυτή να χάσει το ψυχαγωγικό της χαρακτήρα; Μα φυσικά, συμμετέχοντας οικογενειακώς στον 1ο Ημιμαραθώνιο που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Μαραθώνoς σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Τελμησσός» διοργανώνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2013, με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ, αγώνα Ημιμαραθωνίου για πρώτη φορά στον ιστορικό Μαραθώνα!  Πρόκειται για έναν αγώνα, πιστοποιημένο κατά τα πρότυπα της ΑΙΜS, υποστηρίζεται και από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Το ιστορικό υπόβαθρο του Αγώνα

Η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη αθλητική γιορτή, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες (Έλληνες και ξένους) να τρέξουν σ’ ένα χώρο με πανάρχαια ιστορία και σημασία. Στο πεδίο της κοσμοϊστορικής μάχης του 490π.Χ. και σε τμήμα της αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου, με εκκίνηση και τερματισμό το χώρο της ιστορικής αφετηρίας του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου θα έχει κατεύθυνση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Αθήνα, αναστροφή στη διασταύρωση προς Ζούμπερι, με κατεύθυνση προς Μαραθώνα και διέλευση από το χώρο του Τύμβου των Μαραθωνομάχων. Οι άλλοι αγώνες θα γίνουν με ανάλογο τρόπο και αναστροφή στα προσδιοριζόμενα σημεία της λεωφόρου.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνας 4χλμ. για όλους (funrun), αγώνας 1 χλμ. παιδιών (μαθητές/μαθήτριες Δημοτικών & Γυμνασίων), 500μ. SpecialOlympics.

Family-running-together-jpgΤο πρόγραμμα του αγώνα διαμορφώνεται ως εξής:

9.00 π.μ. Εκκίνηση Ημι-μαραθωνίου – Όριο χρόνου τερματισμού 2ώρες 30 λεπτά

9.15 π.μ. Εκκίνηση Αγώνα 4000μ.για όλους ( Fun Run)

9.20 π.μ: Εκκίνηση Αγώνα 1000μ. για παιδιά

9.40 π.μ: Εκκίνηση Αγώνα 500μ. Special Olympics

11 π.μ: Τελετή απονομής επάθλων

Κατηγορίες – Βραβεύσεις

Στον ημι-μαραθώνιο δεν θα υπάρχουν κατηγορίες ηλικιών. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν δρομείς με συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Θα βραβευθούν οι τρείς καλύτεροι άνδρες και γυναίκες δρομείς της γενικής κατάταξης. Επίσης ο μικρότερος και μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας και γυναίκα που θα τερματίσουν. Ειδικά αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους τερματίζοντες.

Στον αγώνα 1000μ. για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου θα βραβευτούν τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια κάθε κατηγορίας.

Xρονομέτρηση

Στον αγώνα ημι-μαραθωνίου θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ειδικά chip. Τα πλήρη αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και σε όλα τα δρομικά sites..

Διευκολύνσεις –υποστήριξη

Στον αγώνα θα λειτουργήσουν όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (μεταφορά στον τόπο του αγώνα, ιατρική κάλυψη, παροχή αναψυκτικών/νερού, συγκέντρωση ατομικών ειδών κ.λπ) που προβλέπονται στους επίσημους αγώνες δημόσιου δρόμου.

Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν 8 σταθμοί εφοδιασμού ανά 2,5 χλμ, με νερό-ισοτονικό-μπανάνες, τζελ, σφουγγάρια. Οι σταθμοί θα είναι 4 στη διαδρομή προς Ν. Μάκρη και ισάριθμοι κατά την επιστροφή. Στον τερματισμό θα δοθούν και διάφορα γλυκίσματα.

Εθελοντισμός

Όσοι επιθυμούν ως εθελοντές να γίνουν μέρος της μεγάλης αυτής αθλητικής εκδήλωσης, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση εθελοντισμού. Θα τη βρουν στην ιστοσελίδα, στο Δημαρχείο Μαραθώνος, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Μάκρης.

Οι εθελοντές θα ενημερωθούν εγκαίρως για τα καθήκοντά τους από τον υπεύθυνο εθελοντισμού της Οργανωτικής Επιτροπής σε συναντήσεις που θα προγραμματιστούν στην περιοχή.

Ιατρικές Υπηρεσίες

Σε όλη την διαδρομή και από την εκκίνηση έως τον τερματισμό θα αναπτυχθούν συνεργεία του ΕΕΣ, του Τμήματος Εθελοντών Διασωστών, καθώς και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Υποστήριξη θα υπάρχει και από γιατρούς /νοσηλευτές του Ιατρικού Κέντρου Metropolitan.

Επίσης στο χώρο των αποδυτηρίων θα λειτουργήσει κατά τον τερματισμό τμήμα αποθεραπείας, από ειδικούς φυσικοθεραπευτές.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις των αθλητών από την Αθήνα θα γίνουν με πούλμαν, είτε για αθλητές από το εξωτερικό είτε για αθλητές από αθλητικά σωματεία, ΣΔΥ ή ανεξάρτητους.. Το ακριβές σημείο και η ώρα αναχώρησης θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Η μεταφορά δρομέων από συλλόγους-μέλη της ΕΟΛΣΜΑΥ εκτός Αθηνών θα καλυφθεί δωρεάν με πούλμαν που θα εξασφαλίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

bigstockphoto_kids_running_on_track_7819021Οδηγίες για δρομείς

Κάθε δρομέας (αρχάριος ή μη) οφείλει πρώτα από όλα να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ιδιαίτερα από καρδιολογικό έλεγχο. Πρέπει να προσέχει την διατροφή αλλά και την καθημερινή διαβίωσή του (απαραίτητη η ξεκούραση και ο σωστός ύπνος). Επίσης πρέπει να γυμνάζεται συστηματικά και να μην υπερεκτιμά τις δυνάμεις του, ιδιαίτερα όταν στοχεύει να αγωνισθεί σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 10χλμ.

Ένας δρομέας, εφ’ όσον έχει τον αναγκαίο χρόνο, έστω και αν δεν επιδιώκει μεγάλες επιδόσεις, καλό είναι να προπονείται τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, με αργό τρέξιμο και κάποιες ασκήσεις αρχικά (προθέρμανση) και κατόπιν με τρέξιμο σε σταθερό ταχύτερο ρυθμό. Οι αρχάριοι καλό είναι να συμπληρώνουν σε κάθε προπόνηση τουλάχιστον 5-7 χλμ. και οι πιο έμπειροι δρομείς 10-12χλμ.

Οι προπονήσεις μπορεί να γίνονται είτε σε κάποιο στάδιο, είτε σε ομαλές επιφάνειες με χόρτο ή και σε δρόμο με άσφαλτο, αλλά χωρίς μεγάλη ένταση στην ταχύτητα, προς αποφυγή τραυματισμού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.