Αρχική InfoDad Δηλώστε συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα γεωργίας για ανέργους

Δηλώστε συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα γεωργίας για ανέργους

7f962_urban-ag-top-IMG_4362Η ανεργία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα στη χώρα μας καθώς όλο και αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης. Εάν κι εσείς βιώνετε τα δεινά της ανεργίας και αναζητάτε μια λύση εξόδου τότε δεν έχετε παρά να στραφείτε στη γη και στην καλλιέργεια που έδω και πολλά χρόνια έχουμε εγκαταλείψει στον βωμό του κέρδους και της εύκολης απασχόλησης.

Τι είναι τα μαθήματα γεωργίας

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσετε τον "άγνωστο" κόσμο της καλλιέργειας είναι να δηλώσετε συμμετοχή στον τρίτο κύκλο δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ανέργους με θέμα «Εισαγωγή στη Γεωργία» που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο «Κέντρο της Γης» στο Ίλιον. Πρόκειται για έναν κύκλο θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής εξάσκησης διάρκειας εννέα εβδομάδων που διοργανώνεται από τη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική «Οργάνωση Γη», με στόχο να ενισχύσει τις γνώσεις συνανθρώπων μας που πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τη γεωργική παραγωγή και την εκμετάλλευση αγροτικών προϊόντων μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή και ουσιαστική διέξοδο από την κρίση.

Η εκπαίδευση που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες αφορά τη βιολογική γεωργία η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς αποτελεί μόνο το 2% της ελληνικής παραγωγής, ενώ ο μέσος όρος της βιολογικής γεωργικής παραγωγής της ΕΕ προσεγγίζει το 10%».

Για τον τρίτο κύκλο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν αποστέλλοντας το βιογραφικό τους (μέχρι 300 λέξεις), με προτεραιότητα να δίδεται φυσικά στους ανέργους. Οι συμμετέχοντες θα δραστηριοποιούνται 16 διδακτικές ώρες την εβδομάδα σε δύο τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν είτε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, είτε Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή και κατά τις ώρες 08.30 - 12.30.

FDBE7FEDB93F64F2BB1EDD5725A4DA1CΤο πρόγραμμα των μαθημάτων

Τα μαθήματα αφορούν πρακτική εξάσκηση, η οποία περιλαμβάνει διαμόρφωση και κατεργασία εδάφους, επιλογή και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, δημιουργία και συντήρηση σπορείων (αναπαραγωγή σπόρων), εμπλουτισμό εδάφους και κομποστοποίηση, επιλογή πολλαπλασιαστικού υλικού και φύτευση, άρδευση, ζιζανιοκτονία, φυτοπροστασία (έντομα, μύκητες, σκουλήκια κτλ.) και καλλιεργητικές τεχνικές (κορφολόγημα, αποστάσεις κτλ.).

Επίσης, η θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Λαχανοκομία - Φυτά μεγάλης καλλιέργειας - Αρωματικά φυτά - Ελαιοκομία - Δενδροκομία - Αμπελουργία - Εναλλακτικές καλλιέργειες - Διαχείριση Γεωργικής Εκμετάλλευσης - Προώθηση Γεωργικής Εκμετάλλευσης - Ψυχολογικές παράμετροι του αγροτικού τρόπου ζωής - Εισαγωγή στη Μεταποίηση & Προώθηση Γεωργικών Προϊόντων - Βασικές Συμβουλές Νομικού & Θεσμικού Πλαισίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Γεωργία» θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και κατάρτισης και η δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης. Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο ckontopoulou@organizationearth.org

organosi_gi_logoΗ «Οργάνωση Γη»

Η «Οργάνωση Γη» είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης, η οποία αποτελεί εν γένει ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Βασίζεται στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επάνω στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, έτσι ώστε οι σύγχρονοι άνθρωποι να υιοθετούν μια στάση ζωής ικανή να συνεισφέρει στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να συμβάλει στη συλλογική ευημερία.

Πυρήνας των δράσεων της οργάνωσης είναι το πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης», το οποίο βρίσκεται εντός του Κτήματος Βασιλίσσης, ενός ιστορικού μνημείου του πολιτισμού και της φύσης στο Ίλιον. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα καταπράσινο κτήμα, να παρατηρήσουν από τις μικρές μορφές ζωής όπως τα μυρμήγκια μέχρι τα πανέμορφα άλογα του κτήματος, να επισκεφθούν τον πύργο, να μάθουν για τη δύναμη της φύσης στο βιολογικό περιβόλι και να περιηγηθούν στην έκθεση παλαιών αγροτικών εργαλείων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.