Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο Hellenic TISP Day για εκπαιδευτικούς με θέμα την επιστήμη STEM

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας σειράς TISP Workshops, γεννήθηκε η πρωτοβουλία του πρώτου Hellenic TISP Day, σηματοδοτώντας την αρχή για μια νέα σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με έμφαση στη διερευνητική μάθηση στοχεύοντας στη σπουδαιότητα του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Ταυτόχρονα TISP Workshops διασυνδεδεμένα μεταξύ τους θα πραγματοποιούνται σε 4 πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη – Λαμία – Πάτρα -Αθήνα, με τους συμμετέχοντες καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Όμως, τι είναι το TISP;

Το TISP (Teacher-In-Service Program) λειτουργεί σαν ένα επαγγελματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές με σκοπό να ενσωματώσουν στη διδασκαλία τους διασκεδαστικά μαθήματα διερευνητικής μάθησης, από τη σκοπιά του μηχανικού. Ο άμεσος στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών για τη χρήση αυτή της μεθοδολογίας και τη συνεργασία τους με τους εθελοντές του ΙΕΕΕ, ενώ απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μαθητές, ώστε να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες και να εξερευνήσουν τις πιο τεχνικές κατευθύνσεις καριέρας (του μηχανικού στην προκειμένη περίπτωση).

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εκπαιδευτική μας ημερίδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μοιραστούμε κοινές ανησυχίες, ιδέες και προβληματισμούς, και κυρίως θα δημιουργήσουμε έναν
ρομποτικό βραχίονα, αλλά και μια ρόδα λούνα-παρκ από απλά καθημερινά υλικά, ώστε να κατανοήσουμε πώς αυτά γίνονται μια διασκεδαστική εκπαιδευτική μεθοδολογία. Άνθρωποι που αγαπούν την εκπαίδευση, καθηγητές και δάσκαλοι, συναντιούνται ώστε να λάβουν μέρος σε αυτή την καινοτόμα ημερίδα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται δωρεάν, η γλώσσα της ημερίδας είναι τα Ελληνικά και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας

logo2